Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orchidej Phalaenopsis opadaní květů

Od: pucaklucak odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám dotaz ohledne opadavaní květů u orchideje doslala jsem Nádhernou orchidej a během pár dní jsem mela vsechny květy pryč. Ja ká je přícina a co delam špatně? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ertgw
hodnocení

2x

To je normální, že po koupení opadají. Až vám vykvete příště, tak už vydrží dlouho.

emilka12*

Budto byl čas kdy květy opadají a nebo měla šok při přenosu :)

hodnocení

1x

Vidím to na teplotní šok při přenosu, byla rostlinka zabalená?

hodnocení

1x

Já pěstuji orchideje několik let, připadají mi naprosto nenáročné, jen mohou chytit škůdce na listy, tomu se dá zabránit tyčinkami proti škůdcům do hlíny. Kvetou mi pravidelně několikrát ročně. Navíc nemám zrovna vhodné prostředí, před oknem mám balkon, který snižuje světlo, v létě na ně celé odpoledne praží slunce. N a teplotní šok nevěřím, já si jedn u koupila a nesla v mrazu. Takže buď byla poškozená v obchodě nebo nevím, Co jste s ní doma dělala, zalovám je jednou týdně do misky a jednou měsíčně je dám do vany a celé osprchuju.

hodnocení

0x

Nevhodné protředí nebo tepelný šok. Co se týká prostředí, asi suchost vzduchu. Rostlina mohla být také přelita. Málo informací k dispozici... *nevi*

hodnocení

0x

Žádný teplotní šok, já dvě koupila v mrazech a nesla domů pěšky. Pěstuji orchideje řadu let, stále krásně obnovují květy. nesmí se přelít, spíš nechat zaschnout. Já je jednou týdně triochu zaliju do misky a tím to končí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]