Nejste přihlášen/a.
mám zahradu asi700metrů čtverečních a letos se mě hodně rozmnožil mech. zajímá mě jak se ho nejlépe a zároven nejlevněji zbavit. prý je dobrý vápenný hydrát nebo vápno-až tak tomu zase nerozumím.znám jen vápno do malty... poradí někdo?
Mletý vápenec nebo lépe dolomitický vápenec (obsahuje i hořčík). Povápnění však nezaručí, že se mechu zbavíte. Příčin mimo kyselé reakce může být více. Např. řídký porost, časté a nízké sečení, nadměrné utužení, zastínění, nedostatečná výživa, atd.
chtěl jsem něco na zahradu a prodali mě hydrant vápenný CL 90 tak to zítra posypu a na jaře pohnojím.doufám že to nepohnojím
Já používám zelenou skalici,nebo přípravky na této bázi a funguje to.
doplněno 20.12.14 21:38:Tady je odkaz
Jináč skalice zelená - síran železnatý je základní složkou mnoha přípravků proti mechu a je zároveň i hnojivem.
doplněno 20.12.14 22:27:Použití dolomitu se mi neosvědčilo. Tak ještě výběr z jednoho článku:
Výběr přípravků proti mechu je opravdu široký. Jejich základní složkou bývá síran železnatý s doplňkem síranu amonného, který podporuje regeneraci stébel. Aplikují se zjara na suchý trávník. Vždy dodržujte přesný návod a používejte ochranné pomůcky.
Je to právě i v hnojení a provzdušnění. Spojovat více prvků dohromady.
Mám problém nikoliv až tak s mechem,ale s přemnožením sedum - rozchodníku,rostliny tučnolisté,sukulentní.Začne se v trávníku intenzivně rozrůstat v okamžiku,kdy se půda překyselí a namokří.Použil jsem vápený hydrát v době předjarní,tato rostlina pomalu vymizela.S ní i mechy,které také potřebují vlhké a kyselé půdy.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.