Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam dát cibulky tulipánů

Od: aja1946® odpovědí: 10 změna:

Na zahradu se dávají cibulky na podzim, ráda bych si je dala do květináče, mám květináč dát taky na balkon /mám obavy, že tam nebude chráněn před mrazem jako v zemi nazahradě) nebo ho nechat doma a zalévat či ne, děkuju za radu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

3x

Dobrý den, cibulku tulipánu bych uložil do chladna (nadnulová teplota a do sucha, třeba někam do sklepa, protože má období klidu. Na balkóně by se mu asi nelíbilo, protože, jak jste sama napsala, by nebyl chráněn před holomrazem a navíc, kdyby se na nějakou dobu oteplilo, tak by se mohl začít probouzet a pak promrznout. Když je v zemi, tak ta má mnohem delší tepelnou setrvačnost a zamezí zbytečně rychlému probuzení cibulky.

radkapod*

Já bych nechala květináč na balkoně a dobře ho něčím obalila. Ve sklepě bych měla strach že tulipány předčasně vyraší. On tulipán není žádná cimprlína, jarní mrazíky listy nespálí.

Kam dát cibulky tulipánů

limetka*
hodnocení

1x

Tak v tom případě určitě do hlíny do květináče a na balkon - ani bych nijak neobalovala květináč, každý rok se mi stane, že některé cibulky v záhonu leží na povrchu hlíny a na jaře bez potíží vykvetou - nezmrznou.

hodnocení

0x
Vzhledem k ktomu že nemrzne máte šanci dát cibulky do květináče a celý květináč "zaryt" do záhonu. Na jaře ho jen vyjmete, ocistite a máte hotovo :) zálivku obstará příroda.
doplněno 14.12.14 09:34: Nezaznelo že nemáte zahradu. Je spousta lidí se zahradou a tulipány na balkoně. *nevi*
hodnocení

To je ale rada, kdyych měla tu zahradu,tak se tak hloupě neptám, bydlím teď v paneláku a nemám ani studenou místnost, proto jsem se ptala zda na balkon nebo v pokoji, i když vyrazí dřív, ale hlavně aby kvetly

bruk600*

Bydlíte v bytovce a tam nemáte alespoň maličkou sklepní kóji? Tam bych uložil do suchých hoblin cibulky tulipánů a tak 2-3 týdny před požadovaným rozkvětem bych je ponořil tak na 12 h do vlažné vody, pak s nimi do hlíny a květináč na parapet.

hodnocení

0x
Dejte je do hlubsiho kvetinace a do studene mistnosti kde je teplota kolem 5ti stupnu a aspon male okenko a nekdy zacatkem brezna je dejte nekam ven-na okno,do zahrady atd. Zalevat maximalne jednou za mesic. Druha moznost, klidne ty kvetinace nechat venku, podle pocasi do konce roku ma byt par stupnu nad nulou a vnoci kolemnuly.

borax*
hodnocení

0x

Tulipánům nevadí, že zmrznou. Každý podzim je dám i s narcisy a krokusy do truhlíku a mám je venku. Na jaře krásně truhlík rozkvete...

lidus*
hodnocení

0x

Narcisy a tulipány vůbec nevyrývám a kvetou každý rok. Jediné co jsem jeden rok vyryla byly Jiřiny a ty aktivní manžel se slovy, ty staré brambory jsem vyhodil, zlikvidoval.

hodnocení

to je dobrá rada, kdybych měla zahradu, tak se neptám, tu jsem prodala a cibulky mi zbyly a chci mít pár tulipánů v květináči

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]