Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit velký vánoční bílý kaktus

Od: kaktus* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

akutně sháním bílý vánoční kaktus, rozkvetlý,velkou rostlinu(třeba 50cm v průměru koruna shora),připadám si trošku hloupě když jich jsou na vánoce plné obchody ale všude mají jen malé sazeničky,nevíte kde bych ho mohla ted v Praze koupit?Děkuji :)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

2x

Dobrý den, v Praze to je myslím nemožné koupit 50cm průměr rostliny Schlumbergera hybrid bíle kvetoucí, ale když má někdo hodně peněz, tak jde všechno. Je možné objednat velké rostliny z komerčních pěstíren, které se nacházejí v Holandsku, či Belgii. Možná by se dalo domluvit s exportéry, kteří mají sídlo v Praze, aby vám danou rostlinu, nebo spíš více menších rostlin dovezly a vy si je sesadíte, nejvetší trsy schlumbi jsem viděl v asi 15cm květnících, teda určených k prodeji, s většími se špatně manipuluje.

Kolik jste ochotná za tak velký trs schlumbi zaplatit?

doplněno 10.12.14 22:46:

kps-sales.com/...

kaktus*
hodnocení

Dobrý den,

prvně děkuji za překvapivě smysluplnou odpověd,co se týče peněz,tak je to pořád jenom kus kytky,myslím že za 50cm průměr je adekvátní max 1000Kč,ale byla bych docela ráda kdybych sehnala alespon 30-40cm,prostě ne ty chudinky z regálů,ale hezkou vzrostlou kytku...nevím jak s těmi poupaty,už jsem to slyšela víckrát,na druhou stranu si nemyslím že by se v hornbachu,obi, ikei apod prodávaly tisíce rostlin které vám doma opadají...nevím no :)

2kedar*

"Jenom kus kytky.."

Tak to mi stačí.! Vy řešíte jen peníze. Ne to, že i ta kytka něco potřebuje.

Je mi Vás líto a jsem si takřka jistý, že u Vás se kytkám nepovede.

Zrovna tyto kytky vyžadují opravdu řádnou péči. Stačí totiž, když je na parapetu otočíte a

rázem nekvetou. Jsou velmi náchylné na změnu prostředí i teploty.

Kupte si radši květák a ten snězte.

kaktus*
hodnocení

Vystačím si s tím že se vede dobře mě :-D Pokud by se mnou měla nějaká kytka problémy,má nárok uschnout,opadat...v ničem jí nebráním ;) Já jsem se ale nerozhodla se doma dvacet let o něco starat a doufat že vyroste,chtěla bych koupit něco co bude hezké od začátku a tedy si za to připlatit,proto padla původní otázka.Pro většinu z vás nepochopitelné,pro mne způsob života.Ano,je to jenom kus kytky,na tom nic nezměníte.

jabraka*
hodnocení

1x

Takový kaktus(Schlumbergera) i 10 let starý si každý pěstuje a stará se o něj,je i dost choulostivý,reaguje dramaticky i na měnu polohy.Kup si malinký a pečuj o něj a budeš mít o něj starost jako op dítě.Ale pak se z něj můžeš radovat!.

JABRAKA

kaktus*
hodnocení

Na otázku kde koupit velkou rostlinu dostanu odpověd kup si malou,jak výstižné pro tento web...

Nesmíte se hned ježit, on rádce má pravdu. Já si koupila asi před 5 lety taky malý bílý a už ho mám dost velký. Velké jsem opravdu nikde neviděla, menších jsou plné regály. Ono to asi jinak nepůjde.

Je velice choulostivý, pokud byste koupila kvetoucí, bála bych se ho už jen transportovat domů. Asi před měsícem jsem dělala velký úklid, odnesla ho, abych pod ním a okolo uklidila. Měl spoustu poupat. Všechno mi to opadalo, kvetlo stěží 10 květů. Takže jsem o zkušenost bohatší, před kvetením nehýbat, raději nechat a uklidit to až po odkvětu.

Není snadné je pěstovat. A to mám 1 bílý a 2 růžové. Jaga.

bruk600*

Tak vám "výstižně pro tento web" odpovím, "nekoupíte ji NIKDE". Ono totiž těch 50cm v průměru je cca maximální vzrůst této pomalurostoucí epifitní rostliny. Odhaduju tak po 20 letech pěstování a tak dlouho tento hybrid asi ani na trhu není. Pěstování takto velkých rostlin se veklopěstírnám nevyplatí a tak ji ani na trhu nekoupíte. Možná, by se snad dalo náhodně narazit na něco z pozůstalosti po nějakém nadšeném pěstiteli, ale to asi do svátků nestihnete.

ukulele*

bruku600 vaše odpověď mě pobavila, Belgie a Holandsko ale i Asie je plná takových velkých rostlin, jen to bohužel není v Praze v každém zahradnictví, či květinářství. A není to 20ti letá kytka, ale při dobrých podmínkách v pěstírnách jeto tk maximálně 8mi letá rostlina, samozřejmě sesazená z více řízků, není to myšleno tak, že to je jen jedna rostlina, ale trs rostlin. jo a stojí pár euro, jen tak mimochodem...

jabraka*
hodnocení

0x

Kaktusko,jak čtu tvůj světonázor,i přes to ,že vedle v domku zemřela stará paní,která takový kaktus(několik)vlastnila a syn je k prodeji nabízí,tak máš smůlu.Takovému člověku bych nedovolil o takovou rostlinu pečovat.Je to stejné,jak řada lidí krutě zachází s domácími zvířaty.

JABRAKA

kaktus*
hodnocení

Ne není to stejné.Kytka není zvíře ani člověk,doma mi slouží pouze jako dekorace.Starám se tedy o ně jak nejlépe umím,protože jinak to jsou vyhozené peníze.O ničem jiném ale nemůže být řeč.Když přestane být jedno proč hezká,hodím ji do popelnice a hlášky o krutém zacházení si můžete vyprávět maximálně v hospodě,nikoho jiného s tím neohromíte.Myslím že je na čase tuto diskuzi ukončit,objednala jsem ji v Belgii,za pár dnů ji mám doma :)

ukulele*

Ach jo, dlouho jsem tu nebyl a mám ten dojem, že tu zase dlouho nebudu. Lidi ! buďte víc otevřenější a chápavější, jinak tu plácáte samé hlouposti, někdo se snaží poradit za každou cenu a tím se ztrapňuje ! Pokud tu tazatelka položí jasnou otázku, tak očekává jasnou odpověď, vše ostatní jí akorát popudí a já se jí nedivím. Ne každý je zapálený pěstitel a ano, i rostliny a potažno vše co je na trhu je jen věc směnitelná za peníze. je prostě taková doba. Znám lidi co si koupili palmy na zahradu a měli je tak dva tři roky a ony jim pak zašly a oni si objednali další, když si na to vydělají, tak proč ne? Nebo si budeme všichni hrát na pokrytce a budeme nutit všechny lidi aby jednali a soudili dle nás samotných? Kdo kdo odsuzuje obarvované rostliny, ale ony se hodně kupují, je to také zboží, věc směnitelná za peníze a má zahradník chcípnout hlady a mít 50 000 zelených neprodejných kytek, nebo je má obarvit a prodat? A nebo ty obrovské a šíleně drahé rostliny, které jsou třeba k vidění ve firmě Kakteen? Kaktusy okolo 40 000 kč za kus? myslíte si, že na to má obyčejný zapálený kaktusář, který tomu super rozumí a celý život leží v kaktusářské literatuře? Ne ! Tyto super kytky skončí v kanceláři nějakého naboba, realitního makléře, nebo někoho jiného, který umí obrat jiné lidi a získat kapitál k nakoupení takové drahé kytky. A to pak mohu mluvit i o tom, že se nejezdí jen v jednom typu starých aut a někomu stačí auto za 30 000 a proč někdo musí mít auto za 5 mega? prostě poptávka a nabídka, toť vše...

kaktus*
hodnocení

Ocenuji Vaši inteligentní,věcnou a objektivní poznámku.Každý tu bude mít nejspíš na každou otázku jiný názor,ale nejedná se o diskuzní místnost ale poradnu,proto bych očekávala konstruktivní radu,případně názor na věc ale ne poučné odpovědi jak by se měly věci dělat...Ještě jednou Vám děkuji za jedinou a opravdu smysluplnou odpověd.

ukulele*

Rádo se stalo, já vás chápu a jsem rád, že jsem vám mohl pomoct. I když jen trochu.

jabraka*

Ale stejně budu mít kytku,která je za pár babek,raději,než lidi,kteří kytky rádi nemají.

JABRAKA

bruk600*

Tomu je cca 30 let a "takových mají v Hol. pěstírnách plné skleníky...ukulele@"

forum.abecedazahrady.dama/...

drjirijosifko
hodnocení

0x

Já také koupím, třeba větší.. Dr Josífko T 748 17 420

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]