Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je na foto za rostlinu?

Od: milangh odpovědí: 5 změna:
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mléč. Pravděpodobně mléč zelinný, někdy nazývaný mléč hladký.

pohanka*
hodnocení

2x

Snad Mléč drsný.

doplněno 08.12.14 19:23:

Není vidět tvar listu, podle něj by bylo možné upřesnit.

doplněno 08.12.14 21:07:

Pro bomba: není pravda, že to je bezvýznamný plevel, pochutnávají si na něm nejen husy a vepřový dobytek /citováno/.

V případě vegetariánů, pěstitelů bio zahrad a Sherwoodských bezdomovců je to vítaný doplněk do salátů z divokých bylin. Tento lze nasbírat i v zimě. Pokud použijete mladé listy, jsou vynikající, kam se hrabe hlávkový salát ze supermarketu u kterého se nám o hodnotných vitamínech a nerostných látkách může jen zdát. Jsem příznivcem a pojídačem divoce rostoucích bylin a mohu říci, že jezením plevele /a stačí jenom ze zahrádky/si doplníte přírodní cestou plno vitamínů a ostatních látek, které v běžně dostupných potravinách jsou zastoupené v minimálním množství. Též je to bez práce a zadarmo.*smich*

doplněno 08.12.14 21:35:

Třeba jsem v nedávné době objevila šruchu zelnou, letos i kozí bradu. V místě mého trvalého bydliště nerostla, ale u přítele je to samovýsevný plevel. Ještě v září a říjnu jsem š. používala do salátú a na chleba s máslem. Šrucha má vynikající navinulou chuť a pěkně křupe. Koho by zajímaly i jiné rostliny k jídlu a doplnění jídelníčku, tak se může podívat třeba na www.slunecnyzivot/..., Pohanka

lidus*

limetka*
hodnocení

1x

Sonchus asper - mléč drsný.

rostlinkycz*
hodnocení

0x

Sonchus asper - Mléč drsný

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]