Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych Vás mo poprosit o pomoc s určením názvů těchto rostlin, jsou sbírány na severní moravě východně od Olomouce. Vzorků mám 18 ale nehrát sem jdou jen 3, kdyby byl někdo moc hodný a pomohl mi poslal bych mu zytek na eamil. Moc děkuji za pomoc.
Nejde o to, že by Ti snad nikdo nechtěl pomoci, ale rostliny jsou dost špatně vylisované a na fotkách je všechno všetně květů prostě hnědé. Z toho se rostliny určit nedají.
Celkově nechápu přístup lidí, kteří mají do školy udělat něco jako herbář; připadá mi, že na vycházce natrhají všechno, co potkají, někdy i s kořínky a hlínou, všelijak ovadlé a pomačkané usuší a nalepí na čtvrtky. A čekají, že jim to někdo určí. Já bych postupovala obráceně, hledala a natrhala bych, co znám (aspoň snad z učebnice), a snažila bych se to vylisovat tak, aby všechny znaky byly dobře vidět. Poloviční práce a žádný stres. Nechci zbytečně poučovat a chápu, že herbář je zbytečný opruz. Ale na každé louce, na každé lesní cestě roste aspoň 10 kytek, které znám, tak bych to nasbírala cíleně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.