Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Semena kakichurmy - tomelu japonského

Od: zahradkar odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, v kupovaném plodu kaki jsem našel dvě semena, mám je vyset teď nebo počkat na jaro? aby ale neztratila klíčivost, nemáte s tím někdo zkušenosti?

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Semeno jsem dala do koflíčku skoro hned po jeho nalezení, poměrně rychle vzklíčilo. Bylo to někdy loni touto dobou, možná letos počátkem roku. Bohužel mi rostlinka brzy uschla. Mou vinou samozřejmě.

Kaki mám velmi ráda. Pokud se prodává ve slevě, neodolám a koupím si. To zasazené semeno bylo první a také poslední, které jsem v koupeném plodu našla. Letos už jsem jich koupila asi deset. Semeno nikde...

radkapod*
hodnocení

0x

Zkušenost nemám ale v jedné chytré knížce jsem našla : "Semenáček nezaručuje stejné plody jako mateřská rostlina a dorůstá do velkých rozměrů. Množí se spíše štěpováním. Semena je dobré stratifikovat ale mohou se vysévat hned (po omytí a osušení), rostlinky se přesazují až když mají 15-20cm (křehké kořeny). Zemina výživná."

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]