Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zalívání rostlin

Od: ouvr odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
rád bych se zeptal, jak mám zalívat květiny ve svém bytě. Svítí mi zde celý den slunce a půda u květin je suchá každý den (když ráno zaliju - večer je to úplně suché). Mám zalívat každý den? Nebo méně často?
Děkuji za všechny rady,
Ouvr

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Každá kytka má ráda něco jinýho.Chybí podrobnější popis prostředí i druhů kytek.
ouvr
hodnocení

Mám doma Fikus, Šefleru, Yuccu, Datlovník, Banánovník, Olivovník, několik druhů kytek u kterých neznám jméno a asi 20 druhů kaktusů :) Okna jsou na západ a slunce do bytu svítí celý den a je to tu jak ve skleníku :)
Děkuji, Ouvr
ukulele*
Ahoj, asi takhle : téměř každý Ti poradí trochu jinak, nebo i zásadněji opačně. Ale jestli mohu já, tak tedy : Silnolisté druhy fikusů nepotřebují až tak moc vody, benjamin já zalévám více - nechávám vodu v misce. Banánovník mi vegetuje velice zalitý - nechávám hodně vody v hluboké míse pod velkým květináčem. Šefleru mám také stát ve vodě, no prakticky všechny druhy rostlin silně přelévám a nic jim není, kvetou a množí se...Kaktusy zalévám jednou týdně, zalévám zvrchu až protéká voda květníkem, pak vyleji vodu z misky a nechám to tak!
ouvr
hodnocení

Znamená to tedy, že některé květiny mám zalévat denně? :)
al bunda*
Snad s výjimkou kaktusů, ano.
Hezký den.
ukulele*
Jasně, že denně. Protože ty rostliny jenž rostou divoce, jsou denně zkrápěny rosou a i svými kořeny si najdou spodní vodu, no bohužel, spíš bohu dík nám většinou doma rosa nepadá. Takže hlubší miska, také pomáhá udržovat vlhčí mikroklima v okolí rostliny a vždy nechávat trochu vody v misce.

Joo,tohle je zlatá rada,kerá vás časem přirozenou selekcí zbaví části vaší botanický zahrady.Vyhledejte si jednotlivý kytky na netu,bude to asi jistější.

hodnocení

0x
Fikus - zalévat dostatečně, bal by neměl vyschnout,přebytečnou vodu vylévat. Hodně světla, ne přímé slunce, snese i polostín. Vlhký vzduch.
Šeflera - zalévat přiměřeně, nemá ráda prudké slunce
Yucca - dvakrát týdně prolít, přebytečnou vodu nechat odtéci, slunné místo ideální
Datlovník - udržovat mokrý bal, nenechávat stát ve vodě. Slunné místo je ideální
Banánovník - zalévat vydatně dvakrát týdně, přebytečnou vodu nechat odtéci nebo zajistit v nádobě drenáž. Hodně světla, ne přímé slunce. Vlhký vzduch.
Olivovník - zalévat dostatečně, slunné místo ideální.
Toto platí pro letní období.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]