Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se zeptal, jak mám zalívat květiny ve svém bytě. Svítí mi zde celý den slunce a půda u květin je suchá každý den (když ráno zaliju - večer je to úplně suché). Mám zalívat každý den? Nebo méně často?
Děkuji za všechny rady,
Ouvr
rád bych se zeptal, jak mám zalívat květiny ve svém bytě. Svítí mi zde celý den slunce a půda u květin je suchá každý den (když ráno zaliju - večer je to úplně suché). Mám zalívat každý den? Nebo méně často?
Děkuji za všechny rady,
Ouvr
8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
ouvr
Mám doma Fikus, Šefleru, Yuccu, Datlovník, Banánovník, Olivovník, několik druhů kytek u kterých neznám jméno a asi 20 druhů kaktusů
Okna jsou na západ a slunce do bytu svítí celý den a je to tu jak ve skleníku ![:) :)]()
Děkuji, Ouvr
Děkuji, Ouvr
ukulele*
Ahoj, asi takhle : téměř každý Ti poradí trochu jinak, nebo i zásadněji opačně. Ale jestli mohu já, tak tedy : Silnolisté druhy fikusů nepotřebují až tak moc vody, benjamin já zalévám více - nechávám vodu v misce. Banánovník mi vegetuje velice zalitý - nechávám hodně vody v hluboké míse pod velkým květináčem. Šefleru mám také stát ve vodě, no prakticky všechny druhy rostlin silně přelévám a nic jim není, kvetou a množí se...Kaktusy zalévám jednou týdně, zalévám zvrchu až protéká voda květníkem, pak vyleji vodu z misky a nechám to tak!
ukulele*
Jasně, že denně. Protože ty rostliny jenž rostou divoce, jsou denně zkrápěny rosou a i svými kořeny si najdou spodní vodu, no bohužel, spíš bohu dík nám většinou doma rosa nepadá. Takže hlubší miska, také pomáhá udržovat vlhčí mikroklima v okolí rostliny a vždy nechávat trochu vody v misce.
0x
Fikus - zalévat dostatečně, bal by neměl vyschnout,přebytečnou vodu vylévat. Hodně světla, ne přímé slunce, snese i polostín. Vlhký vzduch.
Šeflera - zalévat přiměřeně, nemá ráda prudké slunce
Yucca - dvakrát týdně prolít, přebytečnou vodu nechat odtéci, slunné místo ideální
Datlovník - udržovat mokrý bal, nenechávat stát ve vodě. Slunné místo je ideální
Banánovník - zalévat vydatně dvakrát týdně, přebytečnou vodu nechat odtéci nebo zajistit v nádobě drenáž. Hodně světla, ne přímé slunce. Vlhký vzduch.
Olivovník - zalévat dostatečně, slunné místo ideální.
Toto platí pro letní období.
Šeflera - zalévat přiměřeně, nemá ráda prudké slunce
Yucca - dvakrát týdně prolít, přebytečnou vodu nechat odtéci, slunné místo ideální
Datlovník - udržovat mokrý bal, nenechávat stát ve vodě. Slunné místo je ideální
Banánovník - zalévat vydatně dvakrát týdně, přebytečnou vodu nechat odtéci nebo zajistit v nádobě drenáž. Hodně světla, ne přímé slunce. Vlhký vzduch.
Olivovník - zalévat dostatečně, slunné místo ideální.
Toto platí pro letní období.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]