Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jsou okrasné dýně vhodné ke krmení, nebo je to jedovaté? Měli jsme velkou sklizeň ale táta by nerad otrávil dobytek
Děkuji
Tak nevím jestli jsou jedovaté , nebo ne? Na zahrádce mi vyrostli dýně, které jsem nezasela , ale byly zřejmě ze semen z kompostu. Plody vypadali jako cuketa, zelené, podlouhlé s proužky. Přidala jsem je do pokrmu a zjistila jsem, že ta "cuketa"? je velmi hořká a pokazila mi celé jídlo /zhořklé brambory, květák/. Jídlo jsem trochu snědla a večer se dostavily křeče v břiše a silný průjem. Bylo to z hořké dýně?Byla jsem přiotrávená?
Před několika lety psali ve zprávách, že se starší německý pár otrávil hořkou cuketou (muž dokonce zemřel). Takže ano, asi jste byla přiotrávená. ![]()
Nevím jak vy, ale já jsem zvyklá syrovou dýni či cuketu ochutnávat za studena (tepelně neupravenou). Hořkou bych nikdy nepoužila. A nepožila. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.