Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem sazeničku této pokojové květiny, ale ani dárce, ani já nevíme, jak se květina jmenuje. Může mi prosím někdo napsat správný název, abych věděl, jak se mám o ní starat? Přiloženy dvě fotografie. Děkuji za ochotu. Jarek.
Říkala jsem si, že si budu dělat čárky, až zase někdo umístí tuto fotku pryšce běložilného. Jste totiž už nejmíň desátý, kdo se na tuto nehezkou rostlinku ptá.
Mám ji doma také, měla jsem 2, jedné jsem se už zbavila. Té druhé je mi tak nějak líto, říkám si, je to živý organismus, i když dost ošklivý. Mám ji vysokou jako chvaletický komín, se šošolkou listů jenom na vršku.
Jinak při poranění roní mléko, které je jedovaté. A zajímavě se množí. Nečekejte nějakou erotiku. Prostě na rostlině dozrají semena, která rostlina následně vystřeluje do okolí. Pokud nějaké spadne do okolního květináče, k jiné rostlině, máte naději na dalšího pryšce. Je to taková kukačka mezi rostlinami.
A já jí kvůli tomu střílení semen říkám "pistolník". Ale s tou holou okurkou se šošolkou na konci se mi vůbec nelíbí. Dala mi ji kdysi dobrá známá /aniž bych věděla, co z toho bude za krásu / a tak jen z úcty k té známé tu potvoru opečovávám. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.