Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny! Asi před 4.týdny jsem si přichystala záhon na česnek a posypala jsem ho dusíkatým vápnem. Dnes jsem ten česnek sadila a občas jsem viděla v půdě zbytek toho vápna, taková tmavá drobná zrníčka. Nebude to vadit tomu česneku? Díky. ,
Dobrý den. Myslím si, že za 4 týdny jsou to už vápenná zrníčka, která kořínky určitě nepoškodí.
Předloni jsme taky povápnili, a moc to pomohlo proti slimákům a další havěti. Též ozdraví půdu.
Po tak dlouhé době už vadit nebude. Už se rozložil. Pokud jste jej po rozhození nezapravila do země, byla aplikace zbytečná.
doplněno 26.11.14 22:22:Floro, při této aplikaci se hlavně jedná o dezinfekci půdy před podzimním sázením česneku. Na jaře, aby byl řádně využit dusík pro výživu, by to při podzimní výsadbě jaksi provést nešlo.
Aplikuje se asi 2 - 3 týdny před výsadbou, takže nic neudělá. Hlavně ale jste v podstatě vyhodila peníze oknem. Dusík je v půdě extrémě pohyblivý, neváže v půdě trvaleji než pár týdnů a proto se snadno vyplavuje. Dusíkaté vápno je sice pozvolna působící, ale teď na podzim do zimy dusík nic neužije a vyplaví se. Příště použít na jaře při přípravě půdy.
A to dusíkaté vápno jste dávala proč? Kvůli desinfekci půdy nebo jako hnojivo pro česnek?
Při desinfekci ho musíte zapravit do půdy a pokud to jde, položit igelit aby byl účinek nejlepší.
Jako hnojivo pro česnek se na podzim doporučuje Cererit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.