Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žloutnutí malých hadovek

Od: haninka* odpovědí: 3 změna:
Prosím o radu: Pěstuji okurky hadovky na zaskleném balkoně. Čtyři krásně vyrostly a zbytek malých plodů (cca 4 cm) začínají žloutnout a jakoby schnout. Zalévám přiměřeně a hnojím 1x týdně Krystalonem plod a květ. Díky za každou odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Příčina může být ve velkých tepelných výkyvech, které při současném počasí ve skleníku (byť odvětraném) jsou - optimum je 22 - 25 C°. Také by mohl být problém v nedostatečné přípravě půdy a nedostatek potřebných minerálních látek. Zkus k hnojení použít Biom KH plod (asi 25 Kč).

yenda*
hodnocení

0x

1) Důležitý je hmyz. Pokud není květ opylen, zajde.

2) Plíseň okurková. Neošetřená rostlina zajde.

3) Přehnojení. Všeho moc škodí a hnojit každý týden je zbytečné.

haninka*
hodnocení

Byla jsem se zeptat v zahradnictví a tam mi řekli, že je to přelitím. Okurka je partenokarpická, takže hmyz nepotřebuje. Od té doby jsem nezalévala a je to v poho. Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]