Nejste přihlášen/a.
Nevíte jestli se dají zachránit a jak okousané mladé stromky 1 roční?
doplněno 07.11.14 11:49:Rady jako natřít kravincem nejsou pro mě ničím...jsem městský člověk a zahradu mám mimo domov,není oplocená (kvůli §)
"Okousané" je široký pojem. Záleží na tom, jaký je rozsah poškození. Okousané místo očistit, ošetřit např, stromovým balzámem a pak se
Jestliže je však stromek okousaný kolem dokola do větší hloubky, tak se zachrání velice těžko. A pozor na to, abyste nezachraňoval již jenom podnož. I stím jsem se již setkala. Stromek byl okousaný nad místem roubování, dotyčný toto místo uřízl a myslel si, že mu podnož obrazí a on z ní vypěstuje bez roubování nový stromek
Dobrý den, ano, ten balzám se dá běžně koupit - a uvažujte i o nákupu ochrany stromků proti okusování zvěří. Zdravím!
doplněno 07.11.14 15:05:wanda - a to byla právě ta chybička, která se neměl stát.
no a já plodící jabloně přeci jen takto odpěstoval z nových výhonů nad roubem, záleží, kde ten roub je
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.