Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okousané mladé stromky

Od: wanda odpovědí: 6 změna:

Nevíte jestli se dají zachránit a jak okousané mladé stromky 1 roční?

doplněno 07.11.14 11:49:

Rady jako natřít kravincem nejsou pro mě ničím...jsem městský člověk a zahradu mám mimo domov,není oplocená (kvůli §)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

"Okousané" je široký pojem. Záleží na tom, jaký je rozsah poškození. Okousané místo očistit, ošetřit např, stromovým balzámem a pak se *andel*

Jestliže je však stromek okousaný kolem dokola do větší hloubky, tak se zachrání velice těžko. A pozor na to, abyste nezachraňoval již jenom podnož. I stím jsem se již setkala. Stromek byl okousaný nad místem roubování, dotyčný toto místo uřízl a myslel si, že mu podnož obrazí a on z ní vypěstuje bez roubování nový stromek

wanda
hodnocení

Děkuji,takže lze koupit ten stromový balzám běžně v zahrádkářských prodejnách?

ben®

Dobrý den, ano, ten balzám se dá běžně koupit - a uvažujte i o nákupu ochrany stromků proti okusování zvěří. Zdravím!

plotovecentrum.cz/...

doplněno 07.11.14 15:05:

wanda - a to byla právě ta chybička, která se neměl stát.

wanda
hodnocení

Já je měla v zimě opláštěné plastovým pletivem,ale jak se sekla tráva,tak jsem to oddělala ...

no a já plodící jabloně přeci jen takto odpěstoval z nových výhonů nad roubem, záleží, kde ten roub je

sebod*

pavouk. To je přeci jasné, že jestliže stromek vyraší z pupenů NAD roubem, tak vypěstuješ odrůdu, která byla naroubovaná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]