Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dendrobium nobile jak na ni?

Od: cesmina* odpovědí: 4 změna:

Včera jsem neodolala a koupila tuhle bílou voňavou orchidejku .Pěstujete ji někdo s úspěšným opětovným kvetením? Jak ji zaléváte? Nyní je mezi phalkama a co s ní až odkvete? Koukala jsem na net ,ale mám radši radu od pěstitelů.Díky moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

ačkoliv nemám zrovna tu Vaši orchidejku, nabídnu alespoň něco z mých papírových zásob...

Dendrobium nobile jak na ni?
Dendrobium nobile jak na ni? #2
Dendrobium nobile jak na ni? #3

bruk600*
hodnocení

2x

Dobrý den, D. nobile bych mezi Phaly dlohodobě nepěstoval, protože chce chladnější "odchov". Mám dva kousky a přes léto je dávám ven na stíněnou severní stranu. Nyní je mám na okně, protože zrovna pěkně kvetou a až odvetou, tak je zbytek zimy odstěhuju na sklepní okénko, kde je teplota cca 10 stupňů a po tu dobu hodně omezím zálivku. Zasázené je mám v keramických květináčích jen v lámané borové kůře asi tak 2 cm kousky. Ona ta kůra vlastně dělá spíče šupinky.

cesmina*
hodnocení

Díky ,ten chlad jim mohu zajistit na severozápadním okně v podkroví kde přes zimu uchovávám gerberu.Je to jenom taková skladištní místnost a moc tam teplo nepouštíme.

bruk600*

Odhaduju, že to bude ono. Na parapetu sklepních okének mimo jiné zimuju gerbery. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]