Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda v bytovém jezírku

Od: jirkajc® odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu. Vzhledem k tomu,že mám v bytě hodně suchý vzduch,vyrobyl jsem si zvlhčovač v podobě vodopádu a pokojových rostlin. Vše funguje a vlhkost se zvedla na 40%. Buhužel jsem asi po půl roce zjistil,že voda nepatrně zapáchá a na dně se usazuje kal.Je to jen nepatrně. Čerpadlo jede nepřetržite. Myslel jsem dát do vody pár kapek nějáké přírodní vůně(bylinky)nebo něco co by ten vzduch něják v té místnosti navonělo a zábránilo to kazení vody. Obsah nádrže je 25 litrů.Děkuji za info.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Používali jsme aktivní uhlí z filtru masky, v nouzi i dřevěné uhlí. Omytý kus dřevěného uhlí, ne ale ty moderní brikety lisované z prachu. Prostě zuhelnatěný kus dřeva, ponořit do cesty proudění vody, nebo nechat dopadat...
Na pitnou vodu jsme kdysi používali stříbrný předmět. Známé už od starověku. Nekazila se.
Nebo čas od času dejte trochu soli, chlorid sodný, jako dezinfekci. Případně pár kapek Sava.

cesmina*
hodnocení

0x

Já mám v akvárku pro lepší kvalitu vody kousek obyčejného uhlí hnědého.Třeba by to stačilo.

honzacz*
hodnocení

0x

Do vody se dostává prach a nečistoty ze vzduchu, chce to filtr, nebo vše občas vyčistit a vyměnit vodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]