Nejste přihlášen/a.
Asi před měsícem sem si vsadila semínko z citronu.Vyrostla mi z něj malá rostlinka malý zelený kolečko s dvěla žlutýma nožičkama.Tak by mě zajímalo jestli s toho něco vyroste? A jestli jo tak za jak dlouho mě vyroste aspoň 10 cm rostlinka.
A poroste to i v zimích měsících?
citroník, pomerančovník, mandarinka, grapefruit ve vhodném prostředí rostou, sice pomalu, ale hezky se na ně dívá. V bytě nebo v kanceláři nebo dílně na slunném místě, kde je k němu dobrý přístup, aby se dal pravidelně kontrolovat a zalévat. Ne v průvanu a nemí nastydnout. Nám takhle přes vánoční volno až do nového roku v práci netopili a všechny tyto teplomilné rostlinky zašly. Jediné co přežilo, byly běžné pokojové kytky.
Dále je třeba, aby citroníky a podobné rostlinky někdo pravidelně zaléval i po dobu vaší dovolené. Nečekejte, že budete mít plody, to by chtělo mít vhodného poradce zkušeného zahradníka, který by vám rostlinky také narouboval a také to už chce hodně dobré prostředí, nebo skleníček. Ale je hezké se na malý citroníček dívat jak roste i v našich podmínkách.
Dobrý den, jen tak pro srandu jsem si před deseti lety zasadila několik semínek citrusů, mandarinek a grepu, z asi 15 ti mi vyklíčilo osm, do teď mi přežily 4 kousky, tuším dvě mandarinky a dva citrónovníky, bez roubování v loni vykvetla jedna mandarinka a hnedka dala asi deset sladkých plodíků - velkých asi jako vlašský ořech .. Ale pořád jsou to malé rostliny - i když mají dřevnatý kmínek, tak mají nejvíc 60cm na výšku
- často opadávají a daří se jim jen ve skleníku a přes léto venku..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.