Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bananovnik

Od: jindra* odpovědí: 11 změna:
Ahoj,
prosím Vás, poradí mi někdo, co dělám špatně? Rostlině schnou listy a často taky bývají svěšené :(
Děkuji,
Jindra

Bananovnik

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jindra*
hodnocení

Ještě detail listů
Bananovnik #2
zuzzik22*
ahojky me tohle bananovnik delal taky ale zacla sem ho denne rosit a ted je to vsechno vp ohode potrebuje vlhko
jindra*
hodnocení

Ahoj,
děkuji za odpověď. V tom problém asi nebude, protože já ho také denně rosím :)
Jindra
ukulele*
Ahoj, problém bude nejspíš v příliš těžké půdě a řekl bych i v nedostatku stopových prvků, rada zní : přesadit do jiného substrátu - stačí běžný pro pokojovky, a začít s pravidelným hnojením, já na banánovníky používám trochu NPK smíchaného se substrátem při sázení a poté zalévám Kristalonem / plod a květ a nebo Kristalon pro pokojové rostliny. Jo a v misce pod ban. mám vždy tak 1cm vody...
jindra*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Zkusím, jen bych potřeboval vědět, co to je NPK smíchaný se substrátek při sázení :)
Děkuji,
Jindra
ukulele*
NPK je hnojivo, především používané k hnojení na zahradě, nebo na poli, já ho používám jednu až dvě polévkové lžíce na 10 litrů substrátu ( rozmíchám ve starém plastovém vědru )
jindra*
hodnocení

Děkuji za rady! Banánovník jsem začal podlívat do misky a snažím se aby měl pořad vodu a zdá se mě, že je opravdu lepší! Jenom mám strach, aby mu neuhnily kořeny.
Jindra
ukulele*
Ne, to se opravdu neboj. Nevím jak jiní pěstitelé, ale já mám vždy vodu v misce pod banánovníkem! Dobré je zalívat opatrně zvrchu, tak aby se celý kořenový systém prolil vodou a ta pak zůstala v misce, ale i zalévání do misky je dobré, neboť voda vzlíná zeminou a ke kořenům se také dostane. Tak hodně úspěchů

NPK je granulované hnojivo obsahující dusík, fosfor a draslík.

Banánovník nesmí! stát ve vodě - hrozí uhnití kořenů! Po bohaté zálivce (během léta tak 2x týdně) je třeba zajistit odtok přebytečné vody! Zde by asi bylo vhodné rostlinu přesadit do běžné zeminy s trochou jílu, ale do větší nádoby. A poskytni jí dostatek světla, ne však přímé slunce. U banánovníku platí: teplo, světlo, vzdušná vlhkost. A to nejlépe po celý rok.

ukulele*
vyjímka podporuje pravidlo, já udržuji vodu v misce pod ban. už řadu let a nikdy mi žádný neuhnil, ale také mi nikdy žádný neoschl ...je to můj názor...

yenda*
hodnocení

0x

Je to tropická rostlina. Miluje vlhko a teplo. Zemina musí být humózní, lehká a bohatá na živiny.

Nejlepší je namíchat kompost a normální zeminu v poměru 2:1. Žádnou rašelinu ani písek.

Hnojit dusíkatým hnojivem, ale nepřehnojit, jinak se rostlina spálí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]