Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně uskladnit brambory?

Od: paul1® odpovědí: 4 změna:

Jeden druh brambor (bílé) nám u některých nasadil drobounké klíčky, červené jsou v pořádku. Ve sklepě (RD) máme pološero, teplota 12 st.C,
vlhkost nevím. Jaké by měly být správné podmínky uskladnění, resp. jak změnit naše podmínky uskladnění a čím? Děkuji předem.P.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

2x

Brambory prikryt plachtou, aby byly ve tme. A teplotu idealne pod 10°C, ale s tim asi nic nezmuzete. Zemaky avsak skladovat ve tme.

hodnocení

2x

Každoročně je máme ve sklepě v bednách -přepravkách a jsou vynikající.Ano,přikrývám je...Teplotu ve sklepě neměřím,když si vzpomenu na babičky a dědečky,dělávali to tak stejně.Včetně zeleniny,např.mrkve,atd,která se dávala do sklepa do písku...Ale,to už je o něčem jiném...

Každej to má jak mu to vyhovuje. Já mám brambory taky ve sklepě, v dřevěných boxech. Ne na sobě ale rozloženy jednu vedle druhé. Na jednom druhy brambor (myslím Impala) se mi taky dělaj klíčky. To ale nemá na nic žádný vliv. Teplotu tam taky neměřím ale myslím že to budě oněch cca 15 stupňů, v zimě určitě míň. Je tam skoro tma, je tam jen malý sklepní okýnko. Jinak, mrkev, petržel ve sklípku pod altánem/v 5 l sklenicích, skladuju tam v přepravkách i jabka a v dřevění bedně v písku cerel.

hodnocení

0x

Dávali jsme je do dřevěné ohrádkys podsadou a mezerami, aby větraly, přikrývali je kobercem, udržovali teplotu co nejblíže 3 stupňům a byly skvělé až do léta. Teď už jsme tak oprsklí, že je necháme v pytlích, nočním větráním snižujeme teplotu, dokud nedosáhneme 3 - 5 stup. a to je vše. Brambory byly jak nové i začátkem července. Záleží ale na sklepě, jakou máte podlahu - vlhkost. Máme jen udusanou zem a ještě nechávám v kýbli vodu pro odpařoivání. Ani nepřikrýváme, když tam není světlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]