Nejste přihlášen/a.
Na Aukru jsem nalezl aukce, které mne velmi zaujaly. Je to pěstování hub z násady. Zvláště jedna od koruny, kde prodávající tvrdí, že má certifikovanou, patentovanou násadu hřiba lesního, kterého lze pěstovat v květináči.
Má někdo s pěstováním hub zkušenosti? Hlavně z násad z Aukra? Je tam několik prodejců i s mnoha hodnoceními, kteří je leta nabízí. Kdyby to snad nefungovalo, už by jim nespokojení zákazníci museli při nejmenším nafackovat. Tedy já to tak obyčejně dělám a je to nejlepší forma reklamací.
Již jsem četl o pěstování žampionů a tuším hlivy ustřičné, o hřibech ale ne.
Momentálně jsem nezaměstnaný, mám hodně volného času, tak bych možná zkusil. Třeba by se na to dal i získat příspěvek z pracovního úřadu nebo i z EU. Ta dává i na uplné hloupusti, což úspěšné pěstitelství hub nemusí být.
před rokem tady na to téma vznikla recese: poradte.cz/...
Takže bych poradil nekupovat to ve velkém s nějakou bujnou představou
S kupováním hub na aukru nemám zkušenosti žádné a to jen proto, že něco o tom vím a také, že mi bylo dopřáno, abych si na tehdejší diskusi aukra přečetl stovky diskusí o tom, jaký je to podvod. Naprostá většina lidí naletěla podvodníkům z oblasti prodeje osiva hub, kde zejména nabízí hřiby, kozáky, křemenáče, ale i pýchavky a pod. Nikdy nikomu z těchto jmenovaných hub, nevyrostl ani "hříbek". Takový pěstitel se ještě na světě nenašel, aby tyto houby dokázal pěstovat, kde se mu zachce. Jiná otázka je v pěstování ostatních známých vyzkoušených druhů hub, jako jsou hlíva ústřičná, žampion a pod. - tyto houby se pěstovat dají a jistě netu najdete dost zkušeností. Hřibovité houby ALE NE ! To jen prodejci čekají, až někdo naletí. V příspěvku claymana jsem to byl já, který vtipnou formou laškoval s prodejem hub... Letos jsem usušil pouze asi 10 littrů suchých hříbků..., ale jako vždy z divokého lesa, jako i ty v té přepravce...
Pokud chcete zbohatnout, tak vám poradím něco jiného, zkuste ve velkém a pravidelně pěstovat obyčejnou kopřivu , jenže takovej borec se taky ještě nenašel. Pokud by jste to dokázal, tak budete za vodou !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.