Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokojová rostlina okrasná listem

Od: tematapeak* odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu.Žena dostala od sestry tuto kytku,ale nějak nemůže najít její název.Vůbec si neví rady co sní,kam s ní...Víte někdo? Děkuji.

Pokojová rostlina okrasná listem

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

3x

Dobrý den, mohla by to být Aglaonema fotky

Tu mám krom zimy pořád venku :)

bruk600*

Taky bych se připojil k názoru, že je to Aglaonema.

cesmina*
hodnocení

3x

Já bych řekla Calathea -kalatea .Přesně nevím ,možná triostar.Cesmína

tematapeak*
hodnocení

Takže se rozhoduje mezi calatheou triostar a aglaonemou.Tyto dvě jsou jí nejblíž.Prý je to mladá rostlina,takže se ještě úplně nevybarvila.Sestra se nechala slyšet že prý kvete bíle.Tak snad se někdy zadaří a pak bude žena moudřejší.Ta cleyra to prý nebude.Vůbec to nemá ty "klackovité" výhony.

hahanaj*

hodnocení

0x

Toto je Cleyera.

doplněno 20.10.14 11:31:

Cleyera

Pokojová rostlina okrasná listem #2
Pokojová rostlina okrasná listem #3

horec*
hodnocení

0x

Pravděpodobně Spathiphyllum, česky lopatkovec, ale v každém případě je to rostlina z čeledi aronovitých, jako např. Monstera, Dieffenbachie a j., čili mírně jedovatá pro děti a zvířata. Má ráda vlhčí vzduch, takže často rosit, dost světla, ale ne prudké slunce. Zemina se udržuje rovnoměrně vlhká, ale nepřelévat. Teploty 15 - 25° C, v zimě může být teplota nižší, ale ne pod 15° C. Při nižší teplotě je nutno zálivku snížit. Každé 2 - 3 roky přesadit.

hahanaj*
hodnocení

0x

připadá mi jako mladá defenbachie

wymarzonyogrod.pl/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]