Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké hnojivo pro kanadské borůvky?

Od: cekrops® odpovědí: 8 změna:

Zdravím. Dnes jsem si koupil 3 keříky kanadských borůvek. Zasadil jsem je do země kterou jsem promíchal s rašelinou. Ale mám pocit že jsem té rašeliny dal asi málo(prý se mají zasadit přímo pouze do rašeliny). Nevíte zda se dá někde koupit nějaké tekuté hnojivo(kyselé) pro tyto k.borůvky? Nemám s tím totiž vůbec žádné zkušenosti...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

1. po zasazení se nic min. 3 měsíce nehnojí !

2. kanadské borůvky potřebují velkou jámu, když to sázíte, hlavně do šířky

3. nehnojte hnojem a podobnými hnojivy, ale až příští rok specielními granulemi pro borůvky (a rododendrony)

4. na zimu zakryjte chvojím a důkladně zalijte, případně zalívejte i přes zimu, při oblevě

5. borůvky potřebují kyselou zeminu, rašelina ano, ale může to být i mix, prodává se i specielní substrát

cesmina*
hodnocení

2x

Do čisté rašeliny ne .Tak půl na půl nebo můžete dát rašeliny i 3 : 2 .Jinak jestli jste je koupil v květináči tak keříky můžete ještě vyndat a přidat do zeminy víc rašeliny a opět zasadit a prolít vodou ,nejlépe odstátou.Ještě než začnou zakořeňovat.Cesmína

hodnocení

2x

Do čisté rašeliny bych je nesadila. Takto zasazené borůvky trpí když rašelina přeschne. Vhodné je rašelinu namíchat 2:1 s kompostovou zeminou, nebo nějakou dobrou. Sadila jsem je o 3 cm hlouběji, než byly v květináči. Po výsadbě dobře zalila a pokud bude velké sucho do příchodu mrazu, tak zaliji. V zimě zálivku nepotřebují, ani něčím přikrývat. Hnojiva střídám, kupuji určená pouze na hnojení borůvek. Hnojivo na azalky nepoužívám. Osvědčilo se mi např. hnojivo Agormin Borůvka, nebo Hoštické hnojivo s guánem na Borůvky. Na jaře a na podzim po odplevelení borůvkám přisypávám trochu rašeliny. K okyselení ještě na jaře zalévám roztokem ze síranu amonného, podpoří to i růst.

ferda16
hodnocení

2x

mám velmi dobrou zkušenost s tímto hnojivem : při své práci se dostanu ke zbytkům paznehtoviny skotu, po přidání velmi malého množství kolem borůvek očividně povyrostli. Také při nákupu mi prodejce radil zálivku kyselou - dešťovku

jasně, rohovina je i v tom kupovaném hnojivu

horec*
hodnocení

1x

K příspěvku "brunecova" bych dodal, že kompost sice ano, ale v žádném případě nesmí obsahovat vápno.Do směsi a jako mulč, zejména na zimu, se doporučuje starý zetlelý kravský hnůj.

v kompostu by vápno nemělo co dělat - spouští mineralizační procesy, tedy pak neprobíhá tlení, co se týče toho hnoje, nejsem si tak jistý, zda ho cpát k borůvce

petrpe
hodnocení

0x

Dobrý den, pro okyselení zeminy a růst borůvky přidávám síran amonný. Lze opatrně přidávat i naředěná kyselina dusičná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]