Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat slunečnice

Od: stanin* odpovědí: 4 změna:

Dostala jsem sazenice slunečnic. Vyrostly mi z nich úplné stromy. Slunečnice mají velká bílá semena, ale většina z nich je prázdná. Může to být nedostatečným opylováním?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

milan23*
hodnocení

1x
Nebo Vám je stihli vyzobat ptáci, ani o tom nevíte...
doplněno 07.10.14 21:23: Pochopil jsem tak, že většina z nich(slunečnic) je prázdná.Pokud je většina z nich(semen) prázdná, tak se nechám podat :)

mate59
hodnocení

0x

ptáci je nevyzobali,to by semena chyběla.Opylení proběhlo,ale z nejakého dúvodu se semeno plně nevyvinulo a nedozrálo.Chyba mohla nastat i ve výživě rostliny.

stanin*
hodnocení

Sazenice jsem dostala od paní, která je pěstuje každý rok. Honem se šla na ně podívat a stejně jako já na nich měla sem tam nějaké semeno plné. Nemůže to být třeba špatným rokem?

sebod*

Těch možností, proč je málo semen plných, je hodně. Jak už tu někteří napsali - špatné opylení, výživa, sucho, mokro, moc sluníčka, málo sluníčka *smich*. Těžko objevíte pravou příčinu. Prostě to tak je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]