Nejste přihlášen/a.
O květiny se doma nijak nezajímám akorát je zalívám, ale co mi to tu za zelenou placku s přísavkama roste ? Nevíte někdo? Děkuji za odpověď.
Zřejmě se jedná o játrovky, likvidovat se dají lokálním přehnojením. Více třeba zde nebo na wikipedii.
Je to nějaký lišejník.Neznám je ,ale možná nějaká terčovka.Takže zalévejte spodem.Tvoří se při zalévání vrchem jako mechy.Osobně bych to odstranila.Vždycky když si koupím novou rostlinu v zahradnictví je tam i většinou mech nebo lišejník.To jak zalévají hadicí vrchem a mají květináče nahuštěné vedle sebe zemina potom nestačí vyschnout před dalším zalitím.Cesmína
doplněno 06.10.14 14:20:Tak jsem se netrefila.
Jak už napsala "limetka", je to játrovka, patří mezi mechorosty a dokáže udusit např. výsevy skalniček, rhododendronů, zejména na kyselých půdách. Kromě doporučovaného roztoku hnojiv, se mi osvědčil slabý roztok síranu měďnatého CuSO4 ( lidově "modrá skalice" ). Stačí lehce namodralý roztok, dá se aplikovat štětečkem, rozprašovačem nebo injekční stříkačkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.