Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skudce na paprikach

Od: jirikopecky odpovědí: 4 změna:

Dobry den ,

objevil se mi ve skleniku skudce ,ktery mi okusuje papriky ,nasel jsem jenom zelene housenky na listech ,ale v malem mnozstvi na takovou spoust .Okusuje i palive odrudy jako je habanero ,nebo bhut jolokia ,nejhure dopadli kozi rohy skody kolem 30 % urody .Prosim o radu ,co mi tam skodi a jak se branit .

dekuji za rady

Skudce na paprikach
Skudce na paprikach #2
Skudce na paprikach #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

1x

Tohle je typický požerek od slimáků - takže granule nebo sklínka s pivem zakopaná hrdlem v úrovni povrchu zeminy nebo ruční sběr večer co večer s baterkou.

radkapod*
hodnocení

0x

Mám to stejné jako vy *zed* , našla jsem na paprikách jen pár housenek ...špatné je že není žádná chem. ochrana a housenky jsou aktivní hlavně v noci (kde jsou ve dne když se je snažím najít?).

plantprotection.hu/...

aus
hodnocení

0x

Paprkiky nemáme ve skleníku a máme přesně takový problém. Navečer jsem na nich objevila slimáky, dali se již také do mrkve. Co na ně platí nevím, ale chodím je sbírat pinzetou a likviduji je.

hodnocení

0x

Přesně takhle mi na záhoně chilli papričky a kozí rohy ožrali slimáci. Slimáky sbírejte a okolí paprik vysypejte granulemi na slimáky. Oni vylezou na rostliny i po listech které jsou blízko země.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]