Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnojení zeleným konopím

Od: ju* odpovědí: 6 změna:

Prosím je možno použít zelené rostliny konopí jako zelené hnojení, to znamená zarýt do záhonu samozřejmě kromě stonku../ použítí listů,květů a postraních větví / který by zřejmě - vlákna dělal neplechu, uživatele uklidním - jsou to zparchantělé rostlinky které byly vysety stejně jen pro okrasu a mají 2,5 metru, připadá mi škoda je spálit nebo hodit na kompost...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

1x

Jasně že můžete - jako zelené hnojení se dá použít všechno, co díky kořenům nebo oddenkům nepřežije zimu a nezaplevelí vám příští rok záhon. Tedy třeba - pampelišky, pýr a svlačec určitě nezarývat.

ju*
hodnocení

jj ,to asi ano ale nebude mi to na jaře dělat pestvo s rotavátorem jak začnu připravovat půdu na sázení / je to ve skleníku/, protože pokud chci ulomit větev tak jsou tam ty vlákna a nejde to přetrhnout...

Jestli máte ve skleníku přes zimu sucho, vlákna se nerozloží. Při zarytí venku bych se neobával.

ju*
hodnocení

zalejvám a hážu dovnitř sníh...tak to asi prubnu bez stvolu...

jabraka*
hodnocení

0x

Pro zelené hnojení jsou vhodnější bylinné rostliny,jako vojtěška,luštěniny ,směsky a pod.Rychle rostou a mají dostatečnou hmotnost.Na kořenech dusíkaté bakterie.Konopí bych spálil a popel rozhodil po zahradě.Ale nejspíše bych ho nepěstoval.

JABRAKA

ju*
hodnocení

jj ale je to tak krásně zelený matroš,muselo to natáhnou ze země pořádně toho užitečného, tak uvidím jestli na jaře budu prskat, pokud to zaryju, ještě mě napadlo udělat výluh jako z kopřiv, to bych mohl stihnout než začne mrznout a zalít porýtý záhony...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]