Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc s rostlinou

Od: micky* odpovědí: 3 změna:

Pomužete mi s rostlinou jak se jmenuje.. Děkuji předem za odpoveď

Pomoc s rostlinou
Pomoc s rostlinou #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Některý Aeschynanthus

chcivedet
hodnocení

0x

Tuto květinu mám také, krásně mi každý rok kvete, mám ji zavěšenou v okně, má dlouhé šlahouny. Dlouho již pátrám po přesném názvu. 1.varianta byla Aeschinanthus. 2. varianta Columnea ( v nějakém časopise byl k fotografii uveden tento název ). Rostliny s tučnými listy méně zalévat. Na podporu květů požívám kostní moučku - trochu zapravím do hlíny.

Aeschynanthus a Columnea se někdy těžko rozlišují. Ale nároky na péči mají stejné, takže to většinou nevadí.

Hlavní rozdíl je ve tvaru květu. U columney tvoří hormí část květu jakousi čepičku, aeschynanthus má jen "trubku".

Aeschynanthus mívá květy i tmavě červené a zelenožluté, také mívá i jiný tvar a barvu listů, ale listy bývají tučné. Columneu jsem zatím vždy viděla kvést jen červeně, i když na obrázcích (viz níže) jsou i žluté. Columnea má někdy listy měkké, ohebné a mírně chlupaté.

google.cz/...

google.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]