Radeji bych ji presadila az na jare.Tak stara rostlina bude mit silny korenovy system,ktery by se nemusel v techto pomerne nizkych nocnich teplotach uchytit,prezit.Bylo by ji skoda.
Souhlasím s wamp, počkejte do jara. Pak ji pořádně zalijte, okopejte, spíše do šířky než di hloubky, rostliny tohoto typu koření mělce, zato hustě. Kořeny zabalte do pytloviny nebo igelitu a přeneste do vykopane jámy. Ta by měla mít na dně drenážní vrstvu z písku, a také vrstvu z vresove rašeliny. Pak už by nemělo nic bránit ve spokojenem růstu doplněno 26.09.14 14:13: Presazuji tyto keře také na podzim, ale u borůvek se mi to nesvědčilo, proto za mě až na jaře. I zákazníci mi v práci říkali, že pokud starší borůvky přesazovali na podzim, že většinou neprezily. Při presadbe na jaře se může v ojedinělých případech stát, že borůvky ten rok plodí méně, ale další roky již bez problémů. doplněno 26.09.14 22:08: Sakra a jo, kamcatskou! Už ani číst neumím omlouvám se za zkreslenou odpověď zimolez presadte teď na podzim! Po delší době jsem se opět projevila jako blondýnka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.