Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přesazení kamčatske borůvky

Od: hanys® odpovědí: 6 změna:

zdravim,mam asi 7letou kamcatskou boruvku,muzu ji presadit bez uhony aby pristi rok opet rodila?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Radeji bych ji presadila az na jare.Tak stara rostlina bude mit silny korenovy system,ktery by se nemusel v techto pomerne nizkych nocnich teplotach uchytit,prezit.Bylo by ji skoda.
Souhlasím s wamp, počkejte do jara. Pak ji pořádně zalijte, okopejte, spíše do šířky než di hloubky, rostliny tohoto typu koření mělce, zato hustě. Kořeny zabalte do pytloviny nebo igelitu a přeneste do vykopane jámy. Ta by měla mít na dně drenážní vrstvu z písku, a také vrstvu z vresove rašeliny. Pak už by nemělo nic bránit ve spokojenem růstu ;)
doplněno 26.09.14 14:13: Presazuji tyto keře také na podzim, ale u borůvek se mi to nesvědčilo, proto za mě až na jaře. I zákazníci mi v práci říkali, že pokud starší borůvky přesazovali na podzim, že většinou neprezily. Při presadbe na jaře se může v ojedinělých případech stát, že borůvky ten rok plodí méně, ale další roky již bez problémů.
doplněno 26.09.14 22:08: Sakra a jo, kamcatskou! Už ani číst neumím :-D omlouvám se za zkreslenou odpověď :) zimolez presadte teď na podzim! Po delší době jsem se opět projevila jako blondýnka ;)
hodnocení

ok,pockam tedy do jara,diky za rady.

Já bych sázel teď na podzim. Důvod: ještě zakoření. Na jaře brzo raší i kvete, a když bude ještě zakořeňovat, neuživí nové výhony.

doplněno 26.09.14 15:05:

Denny, toto není otázka na borůvku, ale zimolez, tzv. kamčatskou borůvku.

hodnocení

to je k zamysleni,neco na tom je.

2kedar*

Tak, tak... Je to v podstatě dřevina (křoví) a ty se mají přesazovat spíš na podzim, aby ještě stihly nasát vláhu a zakořenit.

V případě, že ji budete přesazovat až na jaře, nemusí nasadit květy a tím pádem ani plody.

Dejte ji čas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]