Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je toto pokojovka?

Od: marek89* odpovědí: 7 změna:

Ahoj všichni,

minulý víkend jsme si v Penny koupili nějakou pokojovku, aby nám v prázdném bytě vyplnila místo, ale nebylo u ní vůbec nic napsáno, o jaký druh se jedná. Měli namíchané palmy a listnaté "stromky" dohromady, vše za jednu cenu. Pozná ji někdo? Nevím totiž jak se o ni starat. Zdá se mi že je hodně známá, už jsme ji kdysi měli, v menším, a jsou pro ni typicé lesklé zelené listy, vypadají jako umělé - viz. druhá fotka. Pokud ji někdo pozná, budu moc rád.

Předem díky! ;)

Jaká je toto pokojovka?
Jaká je toto pokojovka? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Za pokojovka je to opravdu Ficus Benjamina. A zde je návod na jeho pěstování:

Jaká je toto pokojovka? #3

cesmina*
hodnocení

2x

Fíkus benjamín.Latinsky Ficus benjamina.Cesmína

ria*
hodnocení

1x

Mám jich doma několik, dost často se mi stane, že bleskurychle celý opadá, tak to s ním nevzdávejte, zase obroste- tam kde ne a větvičky oschnou, tak ustřihnout... :)

Jj mně většinou v topné sezóně sežehne listy horko z topení.. Taky trpí na přelití.. Sice nemá ani vyschnout, ale přemokření bych řekla, že snáší hůř..

marek89*
hodnocení

Mockrát Vám oběma děkuju. I za návod! *placni*

marek89*
hodnocení

Tak už po týdnu mi odpadlo asi 40 listů. Také prý nesnáší náhlý teplotní výkyv. Asi nebyla zrovna vhodná doba pro pořízení, zvlášť když byly v obchodě pod zářivkama. *bzum* Díky za rady! ;)

cesmina*
hodnocení

0x

Pro jistotu si dejte alespoň dvě větvičky do vody.Tam pustí kořínky a budete mít novou rostlinu.Cesmína

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]