Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím o radu, co může daným stromům chybět. Mám habrový plot a na jaře všechny stromky krásně vyráží, ale postupně odchází. Začíná to tím, že začne list jakoby sesychat, (vypadá to, že je spálený), uschne a postupně to přechází i na kmen až celý uschne. Takto jsem letos přišel asi o 5 stromků. To samé si mi objevilo i na javoru, ale ten je cca 10 metrů od habrů na jiném místě. Postupné sesychání listů, až odejde celý. Zálivka je, přihnojeno je jednou do roka cereritem. Díky za rady a nápady
Určitě se jedná o nějakou houbovou chorobu. Nepíšete, kdy se to objevilo, ale předpokládám, že nějaké napadení už tam bylo, a toto vlhké počasí tomu vyrazně prospělo.
Zkusila by postřik fungicidy. Hned na jaře při rašení preventivní, další při plném vyvinutí listů. Další ihned jak uvidíte sebemenší náznak skvrnitosti na listech nebo preventivně v době, kdy se vám to letos objevilo. Proti houbové chorobě jedině takhle. Z přípravků to jsou Champion, Kuprikol, Polygram, Dithane, Novozir nebo Ronilan. Listí na podzim shrabte a spalte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.