Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roční švestky

Od: jantara odpovědí: 10 změna:

Zjistila jsem,že jen roční stromečky mladé švestky začaly kroutit listy ...je to šárka u tak mladých nerodících stromků ... v okolí je staré stromy nemyjí co s tím? Dají se ostříhat,ošetřit a nebo vykopat? děkuji ...

doplněno 19.09.14 00:13:

oprava : staré stromy nemají podobnou vadu...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Jantara, prostě na jaře, když přijedete na zahradu, prohlédnete švestky, hlavně mladé listy a větvičky, tam sají nejraději, a ty mšice byste určitě uviděl. Pokud tam nebudou, buďte rád a pokud jo, postříkejte. Nemá cenu stříkat proti škůdci, preventivně - to nefunguje.

jantara
hodnocení

Děkuji pěkně ale jsem žena...

limetka*
hodnocení

1x

To může být opravdu od mšic, které už tam ale nejsou - nakrmily se, namnožily a umřely, ale od těch požerků se listy takhle zkroutí. Někdy to zlikviduje i mladé větvičky. Letos už nic a příští rok to pohlídejte a když se objeví, postříkejte.

jantara
hodnocení

A co tak na zimu,nebylo by to lepší,těžko pak vystihnu moment,kdy začnou vyrážet listy a může být už pozdě...vedle sousedé,aby mě neukamenovali,jsem ohleduplná...

limetka*

Letos to už na nic není, ten postřik by byl zbytečný.

jantara
hodnocení

Mě na tom záleží,kdy mám začít ...? Jaksi to nechci propásnout nemám tu zahradu v místě bydliště...díky ještě jednou

hodnocení

0x

Při napadení šarkou se listy nekroutí, ale většinou se na listech dělají světle zelené skvrny. skudci.com/... . Nemáte na rubu listů nějaké škůdce?

doplněno 18.09.14 23:01:

Zkuste vyfotit a dát sem.

jantara
hodnocení

Já to vidím jako zkroucení a zdformování,pokud je tam skrytý škůdce nepoznám...je na všech třech stromečkách a sázela jsem i ořešák vedle,tak se bojím a nevím,co s tím...

pcmani*

mě todle udělali mšice

jantara
hodnocení

a co jste udělal? jenže já tam mšice nevidím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]