Nejste přihlášen/a.
Zjistila jsem,že jen roční stromečky mladé švestky začaly kroutit listy ...je to šárka u tak mladých nerodících stromků ... v okolí je staré stromy nemyjí co s tím? Dají se ostříhat,ošetřit a nebo vykopat? děkuji ...
doplněno 19.09.14 00:13:oprava : staré stromy nemají podobnou vadu...
To může být opravdu od mšic, které už tam ale nejsou - nakrmily se, namnožily a umřely, ale od těch požerků se listy takhle zkroutí. Někdy to zlikviduje i mladé větvičky. Letos už nic a příští rok to pohlídejte a když se objeví, postříkejte.
A co tak na zimu,nebylo by to lepší,těžko pak vystihnu moment,kdy začnou vyrážet listy a může být už pozdě...vedle sousedé,aby mě neukamenovali,jsem ohleduplná...
Při napadení šarkou se listy nekroutí, ale většinou se na listech dělají světle zelené skvrny. skudci.com/... . Nemáte na rubu listů nějaké škůdce?
doplněno 18.09.14 23:01:Zkuste vyfotit a dát sem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.