Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznáte o jakou rostlinu se jedná?

Od: nekdo* odpovědí: 12 změna:

Na záhonku mi vyrostla neznámá rostlina, je možné že jsem ji tam zasadila - zda-li se uchytí nebo ne.Uchytila se, ale opravdu nevím, o co sejedná :( Nebo je to plevel? Děkuji.

Poznáte o jakou rostlinu se jedná?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

1x

Pelyněk? Možná pelyněk estragon. Ovoňte lístečky a jestli je to nahořklá vůně, mohl by to být on.

floro*

Limetko, pelyněk nemá tobolky. Je to jasná RUKOLA.

doplněno 18.09.14 19:35:

Oj oj, beru zpět, nechala jsem se unést *bzum* . Rukola to není.

nekdo*
hodnocení

na pelyněk to nevypadá, lístečky nemají žádnou výraznou vůni, v těch tobolkách, či co to je - byla semena. Opravdu neví ještě někdo o co by se mohlo jednat?

limetka*
hodnocení

1x

Penízek nedělá takhle mohutný trs. Můžete poslat fotku těch spodních listů ze kterých ty květní stvoly vyrůstají?

nekdo*
hodnocení

ještě bych dodala, že květy byly malé a bílé - viz druhé foto.

Poznáte o jakou rostlinu se jedná? #2

Je to plevel - Thlaspi arvense - penízek rolní - jak se na zahradě vysemení, je všude :).

fraple*

Pravděpodobně se jedná o řeřichu rumní - Lepidium ruderale

nekdo*
hodnocení

moc děkuji. Jen je zajímavé, že roslt v jediném trsu na záhonu,nikde jinde ne, proto jsem si myslela, že jsem ho tam vysadila.

h2007

Kokoška pastuší tobolka...?

lidus*

h2007 Tož kokožku pozná i moje 4,5 letá vnučka. Co to je sice nevím ale na 100% to není Kokožka pastuší tobolka.

hodnocení

0x

Netuším, jak se to jmenuje, ale podle mě je to plevel toho nejhrubšího ražení. Dokáže kobercově pokrýt velké plochy a zlikvidovat vše, co na nich původně rostlo (snad mimo pampelišek). Okamžitě zlikvidovat, než se vysemení! Jinak do pár let nemáte na zahradě nic jiného! Roste všude, i podle obrubníků chodníků a neskutečně se množí, naštěstí jen semeny (snad).

doplněno 19.09.14 09:56:

Tak se možná pletu, to co mám na mysli má trochu jiné lisy. Ale stejně bych byl opatrný.

Poznáte o jakou rostlinu se jedná? #3
limetka*

Magdon - to co máte na fotce je rdesno truskavec, ale to není stejná rostlina, kterou chce určit autor dotazu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]