Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelená zemina

Od: lemar0 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.Na zahrádce mi zelená zemina. I po okopání po 14 dnech se objevuje zelená půda. Posypala jsem půdu dolomitickým vápencem a zase začíná mít půda nádech do zelena. Poradíte mi, co s tím? Děkuji Lenka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Půda se zbarvuje, nebo na ní začíná růst zelený povlak - mech? Nejspíš velké vlhko, málo slunce a kyselá půda.

lemar0seznamc
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale pořád nevím co s tím. Vlhko /děšť/ a málo slunce neovlivním. Přehnojená půda není, protože jsem několik let vůbec nehnojila, jen letos jsem dala trochu cereritu a dolomit.vápence.

pacourek*
hodnocení

0x

Když zelenina světle zelení tam kde nemá je to indikátor přehnojení dusíkem

doplněno 23.09.14 00:42:

jestli je puda lehká (v tomto případě )je možné že je kyselá nebo přehnojená

sebod*

pacourek. Tazatelce zelená zemina, nikoliv zelenina.

Nemáte to tam přemokřené?

lemar0
hodnocení

Půdu máme hodně písčitou a poslední 4-5 týdnů nezalívám, protože záhony jsou prázdné a často prší. U nás je spíš sucho.

floro*

Spíše než mech se jedná o povlak tvořený různými druhy půdních řas a sinic. Jsou neškodné, normálně se vyskytují v půdě. Občas to na písčitých půdách pozoruji. Může to být zapříčiněno právě reakcí půdy, obsahem živin, a hlavně vlhkým počasím. Ničemu neškodí, při zpracování půdy jej zrušíte.

doplněno 01.10.14 08:52:

Nedělejte s tím nic. Ničemu to nevadí.

stanley110*
hodnocení

0x

Dobrý den,mám podobný problém na dvorku.Začali se mi tvožit zelená místa na betonové ploše a taky si s tím nevím rady,asi s tím bude mít něco společného počasí.Kdyby někdo přišel na to,proč,byl bych rád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]