Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Na zahrádce mi zelená zemina. I po okopání po 14 dnech se objevuje zelená půda. Posypala jsem půdu dolomitickým vápencem a zase začíná mít půda nádech do zelena. Poradíte mi, co s tím? Děkuji Lenka
Půda se zbarvuje, nebo na ní začíná růst zelený povlak - mech? Nejspíš velké vlhko, málo slunce a kyselá půda.
Když zelenina světle zelení tam kde nemá je to indikátor přehnojení dusíkem
doplněno 23.09.14 00:42:jestli je puda lehká (v tomto případě )je možné že je kyselá nebo přehnojená
Půdu máme hodně písčitou a poslední 4-5 týdnů nezalívám, protože záhony jsou prázdné a často prší. U nás je spíš sucho.
Spíše než mech se jedná o povlak tvořený různými druhy půdních řas a sinic. Jsou neškodné, normálně se vyskytují v půdě. Občas to na písčitých půdách pozoruji. Může to být zapříčiněno právě reakcí půdy, obsahem živin, a hlavně vlhkým počasím. Ničemu neškodí, při zpracování půdy jej zrušíte.
doplněno 01.10.14 08:52:Nedělejte s tím nic. Ničemu to nevadí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.