Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostružiny - jak množit

Od: petaja® odpovědí: 4 změna:

Potřebuji nasázet k plotu ostružiny, mám vyhlídnutý u sousedů keř těch velkých, sladkých...mohu si od nich odsadit, ale vůbec netuším, jestli mám ostříhat šlahouny, ty zakořenit ve vodě a pak vysadit, anebo šlahouny rovnou do země, jak mají být velké, mohu to udělat ještě teď , když bude podzim...prý pěstování není těžké...

Děkuji za rady, vůbec nemám představu.

doplněno 17.09.14 16:15:

A ještě...jak daleko od sebe mám rostliny sadit, když chci opravdu hustý plot, máme to i kvůli sousedovic psovi, který celý sen sedí u plotu a pronásleduje naše slepice, už se mu jich skrz plot podařilo packou pár pochroumat...dávat tam takové ty zelené stínící sítě nechci...Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

4x

Nastříhejte klidně proutky , zadsaďte je do hlíny tak, aby byla zeminou zahrnuta aspoň 2 očka a dvě očka s listy nad úrovní půdy. Myslím, že do zimy zakoření, když ne, tak na jaře pustí kořínky zcela jistě. Ostružina koření velmi snadno.

hodnocení

0x
Nejlepší je pruty ohnout k zemi, nalomit či nariznout (není nutne) a tím dát do půdy a zatížit třeba kamenem. Na jaře už bude mít kořeny. Říká se tomu hrizeni.

hodnocení

0x
Teď už je pozdě.
Na jaře konec mladého výhonu háčkem připevněte k zemi a zasypte zeminou. Při dostatku vláhy pustí kořínky, po čase vyžene nový výhon, starý odstřihnete a vše opatrně s balem přesadíte.
Já ten mladý výhon nořil do většího květináče se zeminou. Je to ale náročné na zavlažování, aby nezaschla.
Další možnost je rozdělit původní kořenový systém rostliny na více částí s výhony a presadiť

hodnocení

0x

Zrovna jako maliny je to snadné ,,ať se to podaří!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]