Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamražování bedlí

Od: tomnoody* odpovědí: 4 změna:

Přeji dobrý večer,potřeboval bych poradit našel jsem hodně smrkové bedle a nevím jestli je vhodné je zamrazovat.Má-li někdo zkušenosti budu rád ,když mi poradí. Díky Luboš

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Houby se většinou suší.

Nevím, co dál chceš s bedlami dělat, ale když mrazit, tak houby údajně až po nějakém převaření, syrové ne.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, snad je lepší ty houby normálně připravit jako pokrm (obalit) a zamrazit. Potom je hned nerozmražené vkládat na pánev. Jinak se houba po rozmražení asi "rozteče". Zdravím!

hodnocení

0x
U nás prakticky nic jiného neroste takže s mražením směsi bedel a žampiónů mám letité zkušenosti. I když se všude píše že houby je potřeba před mražením oblanšírovat tak jsem to nikdy nedělal.Normálně je vždycky nastrkám do krabic od džusu zavřu a zalepím izolepou. Pak z krabice vždycky jen odříznu kolik potřebuju a hodím pod maso nebo do kysela. Na mrazení používám ale jen zavřené klobouky a nohy. Jak se bedla rozevře tak už je na to moc měkká.

mojmovl*
hodnocení

0x

Když je dostatek bedlí,tak je obalím,usmažím a zmrazím,v zimě jen přihřeju na pánvi.Mladé,polouzavřené klobouky jsme plnili mletým masem pak obalili ,osmažili a zmrazili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]