Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fíkovník nemoc?

Od: radkapod* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

ví někdo co má za problém můj fíkovník? Je to na jaře koupená rostlina, Brown Turkey, jednou přihnojená Kristalon květ a plod, celý den na slunečném místě. Má už pěkné plody (první začíná chytat barvu) ale nelíbí se mi listy na kterých se ted asi 14dní dělají "mapy", žloutnou a opadávají.

Děkuji za tipy *modla*

Fíkovník nemoc?
Fíkovník nemoc? #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj, je to přirozený koloběh života :). Začíná podzim a fíkovník na zimu shazuje listy. Když je rostlina v květináči (kontejneru) tak listy shazuje dříve než ta, co je volně zasazená v zemině. Já už mám některé listy opadané.

radkapod*
hodnocení

Vážně? Zdálo se mi to nějak brzo...tak já se nebudu nervovat *bzum* a budu raději sklízet.

Díky *jasne*

Radko fíky se sklízí až v době, kdy jsou měkké a ta stopka se začne jako lámat - ohybat. Jinak by byly pod slupkou nahořklé. Na té tvé fotce rozhodně nejsou zralé. Věř mi, mám jich 7 ve volné půdě a asi 12 v květináčích. :D

radkapod*
hodnocení

Ona ta fotka se žlutými listy je z minulé neděle, momentální stav je, že všechny listy které mají fíky jsou dole a další zatím neopadávají. Přidávám aktuální foto ;)

Ten jeden zbarvený je měkký, stopka také, jen ta barva je ještě asi málo...nebo možná nemám doufat do tmavé barvy jakou prodávají v obchodech, že?

Fíkovník nemoc? #3

Jj, barva OK, uvnitř bude medově zbarvený - hlídej ať nepraskne - na tom boku... či u bubáku ;) . Ta stopka by se měla jako scvrkávat, ale není sluníčko a dost prší, tak ti plod spíš praskne a byla by škoda aby začal hnít. Prostě stopku se zeleným kloboučkem odlomit a vyhodit... a dobrou chuť.

Pokud se nezmění počasí a nezačne opět teplo a sluníčko, tak ti ty ostatní nejspíš nedozrají :(. Jsem na tom stejně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]