Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bonsaj - hnědé listy

Od: bonsaj odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

Koupila jsem si bonsaj konkrétně FICUS MICROCARPA GINSENG

Bohužel jsem udělala blbost, co psali v návodu, že jsem jí dala do vany aby si natáhla vodu. Už to jsou tři dny a hlína je pořád velmi mokrá a listy začínají mít hnědou barvu, navíc i trošku opadávají.

Nevíte někdo zkušený co s tím? Mám jí přesadit do nové hlíny? Jsem z toho zoufalá...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

wanesa*
hodnocení

2x

Já bych jí nechala vyschnout,hnědé listy ostříhat,měla by se vzpamatovat...

Nechci malovat čerta na zeď, ale myslím, že mu nepomůže už nic. Rozlučte se. Přesazení zkuste. Je to určitě lepší než čekat na vyschnutí. Třeba se stane zázrak.

hodnocení

0x

Já jsem takhle zablbla s tchýninými jazyky. Když jsem si uvědomila, že se jim to vůbec nelíbí, opatrně jsem je i s hlínou vydáhla do dřezu a jemně pomačkala. Voda vykapala. Pak jsem to celé postavila ještě na noviny, které vodu vysály. A noviny několikrát jsem vyměnila. ;) Myslím si, že tímhle postupem nemůžete ublížit. A pak hnědé větvičky ostříhejte, až bude živé dřevo. To jediné by mohlo rostlinku zachránit. A pak napište!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]