Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Javor Bloodgood - kdy zasadit?

Od: radkapod* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

zamilovala jsem se do jednoho krasavce, Bloodgood se jmenuje ;). Je to starší rostlina s nejméně 2metry. Kdy ho zasadit? Bude to jistější ted na podzim nebo raději na jaře? Je to větší investice a nerada bych o něj přišla.

Japonské javory mám již tři (takže nějaké zkušenosti mám), prosperují celkem pěkně až na nějaké problémy se mšicemi a svraštěnkou.

Díky za odpověd ;)

Javor Bloodgood - kdy zasadit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

V klidu bych vykopal jámu, sehnal pořádný kůl na podepření, vše si připravil a sázel bych na podzim po opadu listů. Pěkný stromek.

doplněno 11.09.14 18:41:

Floro, máte pravdu, ale při téhle velikosti stromu už bych to za vegetace osobně nerisknul.

Ano, souhlasím s vámi, také bych sazela po opadu listů, na podzim.
radkapod*
hodnocení

Děkuji, udělám to jak píšete... po opadu listí ;)

Mohu pro něj ještě něco udělat?

floro*
hodnocení

1x

Kontejnerované rostliny můžete sázet kdykoliv, tedy i teď. Po opadu listů na podzim nebo na jaře se sází prostokořenné rostliny tj. sazenice bez zemního balu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]