Nejste přihlášen/a.
Vrátila jsem se z dovolené v Itálii.Sem tam si fotím místní stromy či kytky.U těchto dvou nevím co to je,hlavně ten strom s plodem,domů jsem si přivezla už dozrálý,má nahnědlou barvu.U toho keříčku jsem vyfotila kytku zblízka.Díky J.
doplněno 08.09.14 16:11:Tak ještě dopisuji,vyfotila jsem si v Itálii ještě palmu,poslala kamarádkám,že jsem poprvé viděla jak palma kvete.Byli jsme na Palmové riviéře,byly všude,tak jsem je tam obdivovala,jak krásně kvetou.A dostala jsem od jedné kamarádky odpověď,že to je datlovník a to,co tam je,jsou datle.Nevadí,ale je to krásné,hned jsem si to vyhledala na googlu.Jen teda přikládám,jak to pěkně vypadá.J.
Díky,už jsem hledala na netu u toho stromu co to může být,protože mi tam někdo z rekreantů říkal,že je to asi platan,tak jsem to hledala na netu,i jiné stromy a nepodařilo se.Tak už jdu juknout na magnolie i tu keříčkovou krásnou květinu,moc díky J.
doplněno 07.09.14 18:35:Už jsem si to našla,je to ono,já už mám tu "šišku" takovou hnědou,květ už jsem tam nezažila-mám to na památku,snad to vydrží,dala jsem na balkon doschnout.Asi to jsou semena?Dá se z toho magnolie vypěstovat?Vyloupat nebo se to pěstuje jinak?Já s tím experimentovat nemíním,asi by se tomu v našich podmínkách nedařilo a nebylo by to tak pěkné jako ve své domovině,jen mně to zajímá,třeba to někdo zkusil?A ta libora je taky krásná,v Itálii byla hodně do oranžova a velký keřík,zářilo to do dálky.Jen nám sluníčko nepřálo,celou dobu pršelo,bouřilo,vichry,tak jsem aspoň courala a fotila,co se mi líbilo.
Liboru jsem si užila v Itálii a letos i v Řecku takřka na každém kroku. Tvoří velké keře, nechá se vypěstovat i jako stromek s kmínkem a korunou. Barev je nepřeberně. Od bílé, přes krémovou, světle i tmavě žlutou, lila, fialovou, růžovou, oranžovou, červenou, karmínovou. Je krásná a jak už rádci psali, během kvetení mění barvy. Nechá se pěstovat i u nás, ale má ráda teplo a v jižních zemích se jí daří daleko lépe. Jaga.
U nás by byla tou nejhezčí ozdobou každé zahrádky, v Řecku jsem ji viděla růst i na skládkách. Inu, jiný kraj...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.