Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám dnes jěště 1.otázku mám možnost mít koňský hnuj kvalitní málo slámy.Mám ho vzít a dát hned ke stromkum a rostlinkám?Nebo nechat ho uležet a dát později?Děkuji
Když si vzpomenu na dobu, kdy ještě granule neexistovaly, v "koblížkách" nikdy sláma nebyla. Byly v něm zbytky zrní, které vrabci vyzobávali. Dnes jsou koně krmení nějak jinak, ale výsledný "koblih" nebude jiný než tenkrát. Nic lepšího jako hnojivo, stejně neseženete. Kupte, uskladněte! Nezaváhejte.
Koňský hnůj je výtečný jako vklad do pařeniště,má při rozkladu vysokou výhřevnost,což se uvítá hlavně na jaře při pěstování ranné zeleniny.Jako hnojivo má význam až tehdy,když ho bakterie zfermentují a dobře se rozloží.Kolem stromů ho rozhodně nerozhazuj.Nakonec k založení kompostu s koňským hnojem je vhodné jej vrstvit se slámou.Po zfermentování kompostu jej vždy zarýt.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.