Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jméno houby

Od: mecik* odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu, jak se jmenuje houba. Popis- žlutá až žlutošedá, po rozkrojení modrá, roste u nás obyčejně v nižším smrkovém lese, kde jsou občas borovičky. My jí doma říkáme husí pupek nebo poddoubek /nevím sice proč/. Houbařím léta , ale tuto houbu pod tímto názvem nenajdu. Děkuji za radu, mečík.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nenajdete ho tady? houbareni.cz/... Stačí najet myší na název ;)

Podle popisu bych tipnul hřib strakoš. nahoubach.cz/...

2kedar*

Strakoš po rozkrojení nemodrá.

sebod*

2kedar. zmodrá

mecik*
hodnocení

Moc děkuji . Na svých šedesát tři let a tuny hřibů donesených domů jsem tohle nevěděl. Díky také všem, kteří tuto poradnu vymysleli. Mečík

doplněno 07.09.14 20:30:

Náš husí pupek je oficiálně naleznutelný v atlasech pod jmény-klouzek strakoš a nebo hřib strakoš. Děkuji všem za pomoc při hledání. Mečík.

hodnocení

0x
No, já říkám poddoubák:-D a muž mě okrikuje, že je to podhřib:-D ale ten zas nemodra. To co modrá, tomu říkám modrák:-D jinak hřib kovář po rozkrojeni zmodra;)
doplněno 06.09.14 05:36: Ale to je běžná houba, takže to nebude ta, o které mluvíte, sice má žlutý , někdy az oranžový spodek ale roste casto. Počkám si s vámi, jaká to bude :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]