Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za houbu

Od: dedek* odpovědí: 6 změna:

Našel jsem houbu, myslel jsem pýchavku, ale když se to rozřízlo, je to uvnitř rosolovité, pak nezdravě zelené a teprve pak bílé. Jelikož to bylo mladé, co by to tak mohlo být za houbu? Je to jedlé? Moc chutně to nevypadá.

Co je to za houbu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

4x

No není to hadovka smrdutá? Ona vylízá z takového jakoby vajíčka. Nejedlá houba...

bruk600*

Souhlas, ale Hadovka by měla být vyloženě jarní houba, ale příroda umí kouzlit.

Také se přikláním k hadovce. Udává se, že je v mládí (ještě než smrdí) jedlá. Jestli tedy máte chuť.

doplněno 05.09.14 21:13:

Hlavně roste v období červenec až říjen. Typické jaro.

dedek*
hodnocení

Tak jo, to bude ono, našel jsem si obrázek a i podle toho muchlacího "obalu" to je ono. Člověk se pořád učí, akorád to asi není dobře - ta houba je prý hodně invazivní... Teď abych každou pýchavku v "mém" oblíbeném lese rozřezal hned na místě.

hodnocení

1x

Je to hadovka smrdutá. Docela žasnu, kolik letos vidím jindy nevídaných hub, třeba šiškovec (nedávno se tady na něho někdo ptal), různé destice, kališníky, mističky, které jsem znala jen z atlasu.

sebod*

inzinyrka. U nás "smrdutka" roste každoročně v hojném počtu. Už jsem ji i zkusila v kuchyni. No, žádná sláva to nebyla, ale ten rok skoro nic jiného jedlého nerostlo *smich*

dedek. Nemusíš pýchavky v lese rozřezávat, abys je odlišil od smrdutky. Jsou na první pohled od sebe rozdílné. A když Ti nebude stačit oko, tak si na ně sáhni. Pýchavka je pevná, smrdutka je rosolovitá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]