Nejste přihlášen/a.
Našel jsem houbu, myslel jsem pýchavku, ale když se to rozřízlo, je to uvnitř rosolovité, pak nezdravě zelené a teprve pak bílé. Jelikož to bylo mladé, co by to tak mohlo být za houbu? Je to jedlé? Moc chutně to nevypadá.
Také se přikláním k hadovce. Udává se, že je v mládí (ještě než smrdí) jedlá. Jestli tedy máte chuť.
doplněno 05.09.14 21:13:Hlavně roste v období červenec až říjen. Typické jaro.
Je to hadovka smrdutá. Docela žasnu, kolik letos vidím jindy nevídaných hub, třeba šiškovec (nedávno se tady na něho někdo ptal), různé destice, kališníky, mističky, které jsem znala jen z atlasu.
inzinyrka. U nás "smrdutka" roste každoročně v hojném počtu. Už jsem ji i zkusila v kuchyni. No, žádná sláva to nebyla, ale ten rok skoro nic jiného jedlého nerostlo
dedek. Nemusíš pýchavky v lese rozřezávat, abys je odlišil od smrdutky. Jsou na první pohled od sebe rozdílné. A když Ti nebude stačit oko, tak si na ně sáhni. Pýchavka je pevná, smrdutka je rosolovitá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.