Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem zjistila, že mám na begoniích plíseň nebo padlí nebo co to je. Prostě listy jsou potažené něčím šedým. Mám listy ostříhat, nebo použít nějaký postřik? Mám strach, že se to natáhne do brambor a begonie to nepřežijí. Nikdy jsem se s tím nesetkala. Je možné, že je to tím mokrým počasím? Prosím poraďte co s tím. Děkuji Alik
Alik - za prvé - hlízám to nic neudělá, přežijí. Za druhé - vzhledem k tomu, že léto končí, to už možná nemá ani cenu stříkat, stejně než by se rostliny vzpamatovaly, nať odejde díky podzimu - prostě oberte usychající listy a nechte tu nať dožít. Pokud budete chtít přece jen zasáhnout chemicky, pak použijte Baycor nebo Discus.
doplněno 04.09.14 08:47:Jo - a nať nestříhejte - hlízy z ní ještě potřebujou natáhnout živiny, důležité k přezimování a dalšímu růstu v příští sezóně.
Ano, brambory jsem myslela hlízy. Zkusím to ostříhat a schovat do sklepa. Omlouvám se, ale fotku neumím vložit. Stále s tím počítačem bojuju, zatím vyhrává. Ale děkuji za radu.
Pro babkazov, asi jsem úplný dřevo, vnučka už mi to s těma fotkama ukazovala, ale znáte to. Udělá klik, klik a já stejně nic nevím. Asi budu muset říct někomu kdo na mě dude mít víc času a trpělivost. Ale jinak děkuji za rady, oberu to ošklivé a nechám je zatáhnout. díky Alik.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.