Nejste přihlášen/a.
Mám orchideje běžného typu a nyní se mi na všech objevilo na spodních stranách listů nějaký povlak,bílý vypadá to jako vatička a nevím co s tím,ani v květinářství mi nedokázaly poradit.Vyrůstá mi třeba nový lísteček a už je obalený tím bílým povlakem.Zkoušela jsem je delší dobu nezalévat a stav stejný.Dokonce mi jedna i vykvetla a květ zespodu také napadený.Můžete miněkdo poradit?Předem děkuji za všechny rady.Olina
Býlý povlak a vatičku dělají červce. Koukněte hodně z blízka, jsou to maličký broučkové, jako hodně malé svinky. Taky jsem to řešila.Rozdělala jsem do kýble postřik calipso a ponoříla do toho celé rostliny, každou tak na půl hodiny. I jsem rukou v tom opatrně omyla listy. Za 14dní jsem postup opakovala a mám od té doby pokoj. Možná můžete vzít postřik jiného názvu, prostě něco co zabíjí brebery. Já vzala co bylo doma a vyšlo to. Alik
Ano,máte naprostou pravdu,zakoupila jsem v BAUMAXU postřik CAREO-nic jiného neměli.Listy jsem opatrně omyla vatičkou s kapkou jaru a důkladně postříkala tím přípravkem a uvidím,co to udělá.Postříkala jsem i zeminu v květináčích a vzdušné kořeny,tak snad to bude mít úspěch.Všem moc a moc děkuji za příspěvky.Olina
Tenhle přípravek má asi největší záběr účinnosti, protože funguje i na vajíčka. Místo smáčedla můžete přidat kapku jaru. agromanualshop.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.