Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dostala jsem od sousedky 2o sazenic jednouplodících jahod /odnože/. pro nedostatek místa jsem je zasadila asi před měsícem a půl do 20l stavebních kyblíků, kde prosperují.Protože letos už je nemůžu dát do země , ráda bych využila znalostí zkušenějších ,- mám kyblíky něčím na zimu obložit? /polystyren třeba/ , nebo jsou dostačující, aby jahody nevymrzly? Myslím, že by se ani do půdy dávat nemusely, nádoby jsou dost velké , ale nejsem si jistá se zimou. Pokud teda bude ,,normální ,, a ne mínus 30. Díky všem za názory.
Aby jahody nevymrzly (neuschly) tak bych kýble zapustila do země. Kýbel proti znečištění bych dala do většího igelitového pytle. Bylo by i tak vhodné do příchodu mrazů udržovat zálivkou zeminu vlhkou. Bude-li dost sněhu, tak je dobré na ně ještě více ho nysypat, při holomrazech občas zalít studenou vodou. Nádoby s rostlinami dávám do kompostu, kde nepřekáží.
tak jahody nijak nezimujem a vždy nám plodily akorát vám můžou prasknout ty kýble
pckop také nechápu z jakého důvodu při holomrazech zalévat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.