Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zazimování jahod

Od: blublusky* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, dostala jsem od sousedky 2o sazenic jednouplodících jahod /odnože/. pro nedostatek místa jsem je zasadila asi před měsícem a půl do 20l stavebních kyblíků, kde prosperují.Protože letos už je nemůžu dát do země , ráda bych využila znalostí zkušenějších ,- mám kyblíky něčím na zimu obložit? /polystyren třeba/ , nebo jsou dostačující, aby jahody nevymrzly? Myslím, že by se ani do půdy dávat nemusely, nádoby jsou dost velké , ale nejsem si jistá se zimou. Pokud teda bude ,,normální ,, a ne mínus 30. Díky všem za názory.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Aby jahody nevymrzly (neuschly) tak bych kýble zapustila do země. Kýbel proti znečištění bych dala do většího igelitového pytle. Bylo by i tak vhodné do příchodu mrazů udržovat zálivkou zeminu vlhkou. Bude-li dost sněhu, tak je dobré na ně ještě více ho nysypat, při holomrazech občas zalít studenou vodou. Nádoby s rostlinami dávám do kompostu, kde nepřekáží.

Děláme to stejně, jen je z nádob vyklepneme ( s tím igelitem je to dobrej nápad). Navrch ještě dáváme chvojí (někdo třeba slámu), právě jako ochranu při holomrazech.

hodnocení

0x

tak jahody nijak nezimujem a vždy nám plodily akorát vám můžou prasknout ty kýble:)

doplněno 02.09.14 22:32:

pckop *palec* také nechápu z jakého důvodu při holomrazech zalévat*nevi*

Nedělejte z toho vědu. V zimě , když mrzne, promrznou záhony také do dost velké hloubky a jahody vydrží. Nechal bych kýble s jahodami normálně venku. Hlavně tam při holomrazech nelejte vodu, vzniklé kluziště by nemusely rozdýchat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]