Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kterou pnoucí rostlinu k domu a k pergole?

Od: biba odpovědí: 11 změna:

Přemýšlím co tam dát, děkuji za vaše rady a zkušenosti.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

3x

Biba - záleží na několika faktorech

1. Která světová strana domu to bude - každá bude vyhovovat jiným rostlinám

2. Letničky nebo trvalky(pnoucí keře)

3. Mají oporu (pergola, treláž...) nebo se mají samy držet stěn domu?

4. Která oblast republiky to je? Na horách a v nížině jsou jiné možnosti a zase se do každé oblasti hodí jiné rostliny.

Tak pokud to můžete blíže vyspecifikovat, pak by se dalo zodpovědně něco poradit.

cesmina*
hodnocení

1x

My máme jenom zimolez ( lonicera) ,ale líbí se mě trubače.Cesmína

doplněno 31.08.14 19:23:

Zimolez máme na oblouku u domu.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, máme na zahradě břečťan - je zelený celý rok, neopadává, roste rychle, vyhání nové odnože, dobře kryje a hezky vypadá. Nevýhody - poměrně velké ztráty suchých listů a opadávají "kuličky" z květů (vyžaduje to úklid) a nutnost odstřihávat výhony (mohou se plazit do prostoru nebo vzhůru). Jinak je to rostlina nenáročná a příjemná. Zdravím!

hodnocení

0x

istárie je překrásná. Jezdívala jsem kolem domu, kde ji táhli po domě. Ale nejsem si jistá, jestli a kdy voní. Musí to být peklo, nemoci otevřít okna. ;) Doma táta pěstoval na šprinclíkách na domě meruňku. :-D

,,Voní na jaře,,ještě jak nemá listy ,během roku to klidně šlahouny u trhnu a na jaře ji omelu .

hodnocení

0x

máme psí víno - rychle obrůstá, teď začíná červenat, vypadá to hezky... ale kdyby to mělo kvést, tak bych si tam dala nejspíš vistárii, ta je opravdu pěkná... zimolez mám na plotě, nevím, jestli by se pnul i po zdi...

bambula*
hodnocení

0x

Tříprstý psí víno za dva roky nádhera

hodnocení

0x

Tak já mám Wistárii,,,,která je vhodná na pergolu,,,roste rychle ,,a za nějaký čas kvete ..

hodnocení

0x
Vistárie je opravdu pěkná,
Jen to pár let trvá, než začne kvést. To za prvé.
A pozor za druhé: doporučuji pod vistárii dostatečně mocnou konstrukci pergoly. Při ovíjení pergoly dokáže slabé laťky či hranolky zkroutit, polámat a odtrhnout.

hodnocení

0x

To je ta Wistárie

Kterou pnoucí rostlinu k domu a k pergole?

hodnocení

0x

Wistárie znova

Kterou pnoucí rostlinu k domu a k pergole? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]