Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nazev houby

Od: robert525* odpovědí: 14 změna:
Rad bych se zde zeptal na nazev hub z obrazku. Dostal jsem je od jednoho znameho, ale jsem lajk:)
doplněno 28.08.14 18:17: Prvni je krasne oranzovy a leskly. Ze spida svetle zluty.
Druhy ma bile nozky a tmave oranzovy kloboucek.

Nazev houby
Nazev houby #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nahoře klouizek zrnitý, dole křemenáč nejspíš osikový, obě jedlé houby. Klouzek musíte oloupat (hlavičku), u křemenáčů a kozáků nejíme nohy (dřevnaté).

doplněno 28.08.14 18:24:

Klouzky (oloupat hlavu!) jsou dobré do omáčky, protože neztmavnou a i omáčka zůstane krásně světlá, nezešedne jak s ostatními houbami.

Nohy křemenáčů a kozáků nakrájíme na plátky a usušíme. Do bramboračky se v zimě hodí. Hmm ...

robert525*
hodnocení

Parada, dekuji. Proc loupeme hlavicky u klouzku?

Jen pitomec loupe houby, Jen kdyz je klouzek hodne spinavy, pomuzu si tim, ze sloupnu ale jinak? Nikdo nedopovi na otazlu proc. Jedina odpoved je, protoze SE to dela :) Uplna blbost. stejne jako u zampionu, bedel, masaku a pod.

hahanaj*
hodnocení

2x

nahoře klouzek a pod ním křemenáč

Klouzek slizký, roste výhradně pod modříny a křemenáč. Hlava se u klouzků loupe, protože vrchní blána je tuhá i po tepelné úpravě.

Blana je tuha? Co je to za nesmysl?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, na tom prvním obrázku by mohl být snad klouzek (pokud je ta houba lepkavá).

U druhého obrázku je to možná kozák nebo nějaká houba hřibovitá. Zdravím!

sebod*
28.08.14 18:28

inžinyrka *palec*

zwiki*
hodnocení

0x

Hlava klouzků se loupe?:) Kde jste to slyšel? Odjakživa neloupeme a nic tvrdého není.Jen bláboly...:)

Nevím - houbařím skoro 50 let a už jako děcko mě otec naučil, že se klouzky loupou. Jiný názor = blábol?

zwiki*

No to je možné.Je to jako se žampiony,někdo je loupe a my ne.Není to tedy nutné to loupání hlav.

My je také loupeme - už kvůli tomu slizu. Ale možná to jde i bez toho.

Jiný názor není blábol ve smyslu "jak to dělám já", ale blábol ve smyslu, že je slupka tuhá ! Tuhé jsou slupky rajcat, ale ne hub! Kdo chce loupat, at si loupe, ale je to ciste jenom potreba loupat. Tak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]