Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ma byt vysoka tráva po posečení?

Od: kubik* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, včera jsme koupily novou sekacku elektrickou. Zajímalo by mě jak ma byt vysoká tráva po posečení např: 2-3 cm, abych věděl na jaký výškový stupeň tu sekačku nastavit at trávníku neubližuju.Děkuju.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Chybí údaj, o jaký trávník se jedná. Jestli si chcete vypěstovat "angličák" tak je několik pravidel. Tráva by se měla snižovat maximálně o jednu třetinu své výšky. Jinak v době sucha nesekáme trávu příliš nízko kvůli vysychání ( tak cca 3cm). Je-li vlhko, můžeme sekat níž (pochopitelně s přihlédnutím k nerovnostem terénu).

doplněno 28.08.14 17:20:

no, máte to popsáno viz výše

floro*

Tak 3 cm je podle mě málo. To tak možná při těchto deštivých dnech. Jinak já preferuji trávník vyšší, až 5 cm. Mám tak trochu vysledované i to, že tak i méně roste, protože nemá snahu rychle nahrazovat téměř žádnou asimilařní plochu, kterou odstranníme právě nižším sečením, obzvláště u porostů s vyšším podílem jílku, ze kterého zůstane jen špidlaté stéblo. Pak je člověk spíš otrokem než uživatelem.

kubik*
hodnocení

druh travníku je parkový (rekreační)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]