asi před 3 lety jsem dostal od dcery malý kulatý bodlinatý kaktus který mi mojí neopatrností spadl z okna a pochopitelně se celý rozsypal Dal jsem ho donového květináčku i s novou hlínou (specielní na kaktusy) on však ani po více než dvou letech nezakořenil a já se marně ptám proč Jinak je v pořádku ale v květináči pouze " leží " když ho nadzvednu nemá žádné kořínky Můžete mi poradit jak ho zachránit aby zakořenil děkuji fidík jiří
Nechci ti nějak kazit náladu, ale pokud je kaktus nápadně lehký, bude už pravděpodobně uschlý, což přes husté otrnění nemusí být hned patrno. Některým kaktusům trvá puštění kořínků i hodně dlouho, ale toto by byl celkem extrém.
Pokud ještě nedošlo k situaci, kterou popsal spider, je možné, že se opravdu jedná o dru, který velmi špatně zakořeňuje. V takovém případě se dá řešit problém tzv. roubováním. To znamená, že použijeme podnož z jednoho hruhu kaktusu a na něj připevníme druh jiný. Oba kaktusy jsou seříznuty tak, aby jejich plochy k sobě dobře přiléhaly (buď rovné nebo klínovité) a byly velikostí i tvarem co nejpodobnější. O tomto způsobu bylo již v minulosti na této popradně psáno - viz vyhledavač vpravo.
pokud nedošlo k výše uvedenému,je ještě možné ho zavěsit v teplém,vlhkém prostředí(ne přímo na slunci) nad nádobku s vodou.tohle funguje dobře,zvláště,když ho ještě porosíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.