Nejste přihlášen/a.
Hezký večer, zkoušel jste někdo směs hub ze sáčku, pěstovat doma pod stromy na zahradě? Funguje to, rostou? Chodí mi na to nabídky, vám jistě také, tak zvažuji, zda to vyzkoušet.
Dobrý den, toto neznám a ani tu nabídku jsem neviděl - já bych to asi nezkoušel, když těžko zaručím lesním houbám na zahradě stejné prostředí jako v lese. Kdysi jsem zkoušel sadbu žampiónů (v igelitovém pytli) a to fungovalo - udělal jsem z toho dvě úrody a pak to zahynulo. Vlastně se to asi ani nevyplatilo finančně. I když neznám cenu těch lesních hub, přesto bych byl spíše skeptický. A pak - les je les. Zdravím!
Souhlasím s Benem. Houby rostou téměř výhradně v symbióze s jinými konkrétními rostlinami (lesní stromy). To znamená, že například pod javorem, nebo jabloní Vám hřib nevyroste ani omylem.
doplněno 25.08.14 07:53:V uvedeném odkazu se dočtete i o značně omezené možnosti pěstování hub na zahradě.
Mám možnost u našich, nebo na chalupě tu sadbu hub dát pod stromy, tak jak se doporučuje, ale ikdyž ta místa dost imitují les, stejně je to loterie, jestli se to chytí. Drahé to není, 150,- i s poštovným. Ale věřím tomu asi tak jako kanadským borůvkám v čechách
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.