Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Durman-andělská trumpeta žloutne, co stím?

Od: ola® odpovědí: 3 změna:

Mám venku v květináči zasazený Durman (andělská trumpeta), roste krásně, je cca 1,5 m vysoký, košatý, teď mu ale začínají trochu žloutnout listy a taky se mu na květech a listech objevily malé černé tečky. Není to nějaká plíseň? Nebo nedostatek nějaké výživné látky? Hnojím ho 1x týdně tekutými slepičinci.

Poraďte, kdo máte zkušenosti...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tolika deště se líbí jen trávě. A taky podzim klepe na dveře. S hnojením nepřehánějte. Durman je velmi skromná rostlina.

doplněno 24.08.14 06:57:

Neodolala jsem, musela jsem ho vyfotit, protože rostl mezi kachlíky u plotu zahrady, na chodníku v Ostravě Mariánských Horách..

Durman-andělská trumpeta žloutne, co stím?
ola®
hodnocení

Tak myslíte, že by to mohlo být hnojením? Já právě myslela, že když má tolika listové hmoty, tak hnojení mu dělá dobře? Je to ten s květy svěšenými k zemi, měl by se dát i přezimovat, snad.

Já přesně nevím, jak to s durmany je. Chodím několik let kolem předzahrádky, kde durman roste volně. Na sídlišti, kde ho nikdo nezalévá, nikdo nehnojí. Na jaře vždycky znovu vyroste nový. ;) Kamarádka ho měla na zahradě také volně. Taky jí rostl vždycky nový. Paní na konci osady ho měla v kyblíku a uklízela ho. Ale v jakém stavu, to nevím.

doplněno 24.08.14 07:31:

My jsme úplně zapomněly, že sedíme u pc a strejda Gůgl všechno ví. :-D durmany.estranky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]